Vegetarische gerechten

Koken en eten daar gaat het hier om, lekker gezond en vers. Het is geen blog met speciale menu's, maar gewoon lekker eten.
Koken is leuk en het ontdekken dat je telkens anders kan koken is nog leuker.
Het is een avontuur om met kruiden en specerijen te koken.
kijken over de grens, ik hou ervan om verder te kijken en de maaltijden van 'onze buren' te proberen maar met de middelen uit mijn omgeving.
Veel groenten kruiden en fruit komen uit eigen tuin of van biologische tuinderijen.
Het is een uitdaging voor mij om een recept te maken wat bij mij past met de groenten en kruiden die voor handen zijn.

Veel plezier op mijn blog,

Alida.


What do you want to do ?
New mail
What do you want to do ?
New mail

zondag 1 februari 2015

Geglaceerde pompoen



Geglaceerde pompoen op een bedje sla met sesam en papaya/mango.

Pompoen schoonmaken en in gelijke stukken snijden. 
Zacht bakken in een lepel olijfolie, en een theelepel Ras-el Hanout. 
Na 5 minuten een scheutje gembersiroop en een laagje water toevoegen. 
Zolang koken dat de pompoen nog beet heeft.
Ondertussen in een droge koekenpan een schep sesamzaad licht roosteren.
Opdienen met sla en bestrooien met het sesamzaad en een draai zwarte gemalen peper. Bovenop een toefje papaya/mangosaus.

Erbij; gebakken aardappelen, schorseneren met kaas en spinazie-salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten