Latkes, familierecept.
Maken: 2 zoete aardappelen en 5 of 6 gewone aardappelen schoongemaakt en grof geraspt.
Afspoelen onder de stromende kraan en laten uitlekken, daarna uitspreiden op een schone theedoek en laten drogen.
Een grote kom, klop hierin drie grote eiwitten los met twee uitgeperste tenen knoflook,
twee eetlepels maïzena, provinciaalse kruiden en zout en peper naar smaak.
Voeg de twee soorten aardappelen erbij en roer goed door elkaar.
Verhit in een niet aanbakkende koekenpan, een scheutje zonnebloemolie en een klontje boter,
vorm met twee eetlepels bolletjes van het aardappelmengsel en leg de hoopjes in de pan,
druk een beetje platter zodat het overal even dik is.
Aan beide kanten mooi bruin bakken, hierna op keukenpapier laten uitlekken.
Je kan ze warm houden in de oven of op een pan kokend water terwijl je verder bakt.
Serveer met dikke yoghurt of zure room.
Maken: 2 zoete aardappelen en 5 of 6 gewone aardappelen schoongemaakt en grof geraspt.
Afspoelen onder de stromende kraan en laten uitlekken, daarna uitspreiden op een schone theedoek en laten drogen.
Een grote kom, klop hierin drie grote eiwitten los met twee uitgeperste tenen knoflook,
twee eetlepels maïzena, provinciaalse kruiden en zout en peper naar smaak.
Voeg de twee soorten aardappelen erbij en roer goed door elkaar.
Verhit in een niet aanbakkende koekenpan, een scheutje zonnebloemolie en een klontje boter,
vorm met twee eetlepels bolletjes van het aardappelmengsel en leg de hoopjes in de pan,
druk een beetje platter zodat het overal even dik is.
Aan beide kanten mooi bruin bakken, hierna op keukenpapier laten uitlekken.
Je kan ze warm houden in de oven of op een pan kokend water terwijl je verder bakt.
Serveer met dikke yoghurt of zure room.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten