Mangotaart.
8 volwassenen personen.
Voor de vulling;
Voor de vulling;
Nodig; 1 rijpe mango,
specerijen, kaneel, koriander, gember, kruidnagel, nootmuskaat, kardemon-zaadjes dit alles gemalen in de vijzel en gebruik ongeveer 1eetlepel totaal en nog 1eet. sinaasappelschilletjes.
geleisuiker de helft van het gewicht van de schoongemaakte geschilde mango,
Maak eerst de mango schoon en snijd deze in kleine platte stukjes. Giet in een steelpan een minibodempje water doe de mango, de specerijen en de helft van het gewicht van de mango in geleisuiker erbij.
Laat zachtjes koken totdat de vloeistof begint te in te dikken. giet in een schaaltje om af te koelen.
Mango-vulling |
Voor de taart;
100 gram bloem,
100 gram bloem,
1 th bakpoeder, 3 eet. biologische cacao poeder,
100 g fijne suiker en nog een 3 eet. voor de slagroom,
4 eieren gesplitst,
Een borrelglas met cognac of likeur als je dit wil.
200ml zure room,
250 ml slagroom,
chocolade vlokken of hagelslag.
Splits de eieren, klop in een grote superschone kom de eiwitten stevig en voeg dan lepel voor lepel de suiker toe, klop de eiwitten stijf en glanzend.
Zeef ondertussen het meel samen met het bakpoeder en de cacao.
Giet de eidooiers bij het eiwit, klop kort goed door en schep het meelmengsel er vlug doorheen.
Bedek twee bakvormen van dezelfde maat met bakpapier, schenk het beslag in beide vormen. Strijk de bovenkant even glad.
Bak op 175 graden 15-20 minuten.
Laat met open oven even afkoelen, daarna op een rooster verder koelen.
Besprenkel de beide bodems met de drank, niet doen als de taart voor kinderen is!
Bedek de onderste bodem met driekwart van de mangojam. Hierop de zure room.
Leg de tweede taart erop en de mangojam in het midden. Klop de slagroom stevig met wat suiker en versier de taart verder zoals je het mooi vindt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten