Vegetarische gerechten

Koken en eten daar gaat het hier om, lekker gezond en vers. Het is geen blog met speciale menu's, maar gewoon lekker eten.
Koken is leuk en het ontdekken dat je telkens anders kan koken is nog leuker.
Het is een avontuur om met kruiden en specerijen te koken.
kijken over de grens, ik hou ervan om verder te kijken en de maaltijden van 'onze buren' te proberen maar met de middelen uit mijn omgeving.
Veel groenten kruiden en fruit komen uit eigen tuin of van biologische tuinderijen.
Het is een uitdaging voor mij om een recept te maken wat bij mij past met de groenten en kruiden die voor handen zijn.

Veel plezier op mijn blog,

Alida.


What do you want to do ?
New mail
What do you want to do ?
New mail

vrijdag 6 februari 2015

Noten-terrine.





                                               Noten-terrine.


Voor 6/8 personen
Verwarm de oven op 170 graden voor.

Nodig: 100g gemengde noten en 100g gerookte amandelen,
50g kikker-erwtenmeel, 
100ml tomaten zonder zaadjes gepureerd, 
drie eetlepels ketjap-asin, 
1eetl sambal-oelek, 
2 eieren, 
70g belegen geitenkaas in blokjes, andere belegen kaas kan natuurlijk ook.
1 rode ui, 
1th, koriander, 1th komijn, 1 th tijm,
twee eetlepels peterselie fijngehakt,  
2 theelepels za’atar of iets meer, olie, zout en gemalen peper.

Bereiden; Rooster de gemengde noten omscheppend in een koekenpan tot de geur vrijkomt. Stort de noten op een bord en laat afkoelen. Hak de gemengde noten en de amandelen op een plank in kleinere stukjes. (Niet in een molen fijnmaken dan wordt het een pasta.)

Fruit de fijngesneden ui in een lepel olie en zet apart.
Klop de eieren los en vermeng met de sambal, specerijen en de noten, de tomaten, kaas,  ketjap en het meel. Voeg er de kruiden aan toe en de uien.
Op smaak brengen met zout en peper.

Leg een stuk bakpapier in een broodbakblik en giet het notenmengsel erin. Strijk wat glad en bestrooi met Za’atar. 
Bakken in 50 - 60 minuten,  na een half uur de oven op 140 graden zetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten