Prei met rijst en een wortelsalade.
Voor 2-3 personen.
1 ui in stukken
1 teen knoflook fijn gesneden
lepel boter en lepel olie,
2 preien gewassen en in stukken
100 g kastanje champignons
150 g basmatirijst
100 ml room
240 ml water,
2 th. kerriepoeder
1 th geelwortelpoeder
snuf zout een paar draaien zwarte peper uit de molen
100 g paneer
Bereiden:
neem een grote diepe pan of wok doe de boter en olie erin, voeg de ui en knoflook toe laat even bakken.
Doe de specerijen erbij dan de prei en champignons, op hoog vuur even bakken.
Voeg de rijst en het water toe roer tot het kookt en laat met de deksel op de pan 10 minuten zacht koken.
Giet de room erbij deksel eraf laten.
Schep de in blokjes gesneden paneer erdoor.
Proef en doe er zo nodig iets zout en peper bij.
Sprenkel nog een paar druppels citroensap over het gerecht.
Wortelsalade
1 grote winterwortel,
Olijfolie,
citroensap,
zwarte peper uit de molen,
pompoenpitten,
arachideolie of pompoenolie 1 eetlepel.
Rooster de pitten in een pan met dikke bodem in de lepel olie tot ze springen, stort ze op een bord om af te koelen.
Rasp de schoongeboende wortel en meng er citroensap door.
Giet er een straaltje olijfolie over en wat peper.
Verdeel de pompoenpitten over de schaaltjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten