Vegetarische gerechten

Koken en eten daar gaat het hier om, lekker gezond en vers. Het is geen blog met speciale menu's, maar gewoon lekker eten.
Koken is leuk en het ontdekken dat je telkens anders kan koken is nog leuker.
Het is een avontuur om met kruiden en specerijen te koken.
kijken over de grens, ik hou ervan om verder te kijken en de maaltijden van 'onze buren' te proberen maar met de middelen uit mijn omgeving.
Veel groenten kruiden en fruit komen uit eigen tuin of van biologische tuinderijen.
Het is een uitdaging voor mij om een recept te maken wat bij mij past met de groenten en kruiden die voor handen zijn.

Veel plezier op mijn blog,

Alida.


What do you want to do ?
New mail
What do you want to do ?
New mail

woensdag 4 februari 2015

Soep van flespompoen.


Soep van flespompoen.

Goed voor 3 litr.
1 Grote flespompoen geschild en in stukken,
1 ltr. water,
Olie,
1/4 bloemkool in roosjes,
5 uien, 4 knoflooktenen,
1/2 kopje gewassen rozijnen,
5 tomaten fijngemaakt zonder schil
1 eetl. geelwortelpoeder, 
6 peulen kardemom alleen de zaadjes gebruiken.
1 ltr, groentebouillon,
1th. sambal oelek,
zout en peper, extra water.

Kook driekwart van de pompoen in 2 ltr. water gaar.

Bak de gesneden uien en de knoflook in een scheutje olie in een koekenpan licht gekleurd. Voeg hierbij de achtergehouden pompoen toe en laat samen met de tomatenpuree  en de bloemkool meebakken.
Pureer de pompoen in de soeppan. 
Doe alle gebakken groenten in de soeppan ook de bouillon, rozijnen en de specerijen en laat een poosje koken roer nu en dan en proef, voeg zo nodig zout en peper toe, en eventueel wat water als de soep te dik is.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten