Soep van flespompoen.
Goed voor 3 litr.
1 Grote flespompoen geschild en in stukken,
1 ltr. water,
Olie,
1/4 bloemkool in roosjes,
5 uien, 4 knoflooktenen,
1/2 kopje gewassen rozijnen,
5 tomaten fijngemaakt zonder schil
1 eetl. geelwortelpoeder,
6 peulen kardemom alleen de zaadjes gebruiken.
1 ltr, groentebouillon,
1th. sambal oelek,
zout en peper, extra water.
Kook driekwart van de pompoen in 2 ltr. water gaar.
Bak de gesneden uien en de knoflook in een scheutje olie in een koekenpan licht gekleurd. Voeg hierbij de achtergehouden pompoen toe en laat samen met de tomatenpuree en de bloemkool meebakken.
Pureer de pompoen in de soeppan.
Doe alle gebakken groenten in de soeppan ook de bouillon, rozijnen en de specerijen en laat een poosje koken roer nu en dan en proef, voeg zo nodig zout en peper toe, en eventueel wat water als de soep te dik is.
Doe alle gebakken groenten in de soeppan ook de bouillon, rozijnen en de specerijen en laat een poosje koken roer nu en dan en proef, voeg zo nodig zout en peper toe, en eventueel wat water als de soep te dik is.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten