Vegetarische gerechten

Koken en eten daar gaat het hier om, lekker gezond en vers. Het is geen blog met speciale menu's, maar gewoon lekker eten.
Koken is leuk en het ontdekken dat je telkens anders kan koken is nog leuker.
Het is een avontuur om met kruiden en specerijen te koken.
kijken over de grens, ik hou ervan om verder te kijken en de maaltijden van 'onze buren' te proberen maar met de middelen uit mijn omgeving.
Veel groenten kruiden en fruit komen uit eigen tuin of van biologische tuinderijen.
Het is een uitdaging voor mij om een recept te maken wat bij mij past met de groenten en kruiden die voor handen zijn.

Veel plezier op mijn blog,

Alida.


What do you want to do ?
New mail
What do you want to do ?
New mail

dinsdag 24 maart 2015

Artisjokken met kastanjechampignons en Reblochon.

Artisjok. Voorgerecht of tussengerecht.

Artisjokbodem met kastanjechampignons en reblochon.
4 personen
4 grote artisjokken
400 gr kastanjechampignons
1 citroen
1 eetl olie
1 eetl boter
200 g reblochon (kaas uit de Franse Savoie)
zout en peper.



Voorbereiding,
Kook de artisjokken in ruim water met zout en citroensap (als je een biologische citroen gebruikt mag ook de uitgeperste citroen bij het kookvocht).
Kook dit een half uur. 
Controleer of de artisjok gaar is door met een smalle vork in de bodem te steken, als dit makkelijk gaat is hij gaar.
Snijd de champignons in plakjes. 
Snijd de reblochon in plakken van ± 50 gram.
Pluk de artisjokken en bewaar de mooie bladeren.
Verwijder de haren van de bodem en snijd deze bij tot een mooie ronde vorm.

Bereiden
Bak de kastanjechampignons in de olie met de boter tot ze net gaar zijn, breng op smaak met peper en zout.
Warm de bladeren ( 7 stuks per persoon) op in het bewaarde kookvocht.

Bedek een bakblik met bakpapier, plaats de artisjokbodems op het ovenblik.
Verdeel de gebakken champignons erover en leg daarop de plak reblochon, 50 gram per persoon.
Bak alles in een hete oven 5 tot 7 minuten totdat de reblochon begint te kleuren dan is het gerecht gereed.

Presentatie
Leg de gebakken artisjok midden op een bord en rangschik er de 7 warme artisjokbladeren omheen.
Serveer direct samen met wat volkorenbrood om de gesmolten kaas mee op te dippen.

Reblochon is afkomstig uit Haute-Savoi in Frankrijk.
Recept uit de keuken van Dick Soek.


Schenk er een witte kruidige wijn bij, een Tokay of Gewűrtztraminer of een Juhfark, Hongaarse wijn.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten