Bloemkool-wortel-gembertaart.
Een hele fijne groentetaart.
Nodig: 2 winterwortelen, halve bloemkool,
klein stukje verse gember heel fijn geraspt,
snuf nootmuskaat, twee snuffen vers gemalen zwarte peper.
Voor het deeg: 200g speltbloem. (andere bloemsoort kan ook)
1/2 th. gedroogde gist, scheutje olie, snufje zout, 210 ml. water.
Voor de vulling: ± 70 gr. jong belegen geitenkaas, 70 ml. slagroom.
Maken:
Meng het meel met het gist/watermengsel voeg iets zout toe en een scheutje olijfolie. Kneed een soepel deeg laat even rusten.
Bestrijk een ovenschaal met olie en druk het deeg erin. Prik een paar gaatjes in de bodem met een vork en bak de deegbodem 20 minuten in de oven op 160 graden voor.
Ondertussen; maak de bloemkool en de wortelen schoon en snijd ze in stukken.
Blancheer eerst de bloemkool twee minuten schep uit het water en blancheer hierna de wortelen 4 minuten, schep in een schaaltje (en bewaar het water voor een soep.)
Doe room in een steelpan en voeg de kaas er kleingesneden bij, roeren en zacht laten smelten. Doe de peper en de nootmuskaat bij de saus.
Verdeel de groenten op de voorgebakken deegbodem en ook de gember, schenk dan de kaassaus erover.
Bakken in de oven ongeveer 20 minuten of totdat de taart er mooi lichtbruin is.
Even laten staan voordat je hem serveert. Serveer met een frisse groene salade bij voorkeur rucola.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten