Alu patra.
Gebakken rolletjes met groenten-vulling.
1 winterwortel
1 pastinaak,
2 aardappelen,
een kwart selderijknol,
1 Spaanse peper,
1 eet. korianderblad fijngehakt,
2 eet. geraspte kokos,
2 eetl. geraspte gember,
2 theel. Garam masala,
snuf zout, 3 eet. citroensap,
Voor het deeg;
220g bloem,
zout, 1 theel. kurkuma,
snuf gemalen Spaanse peper,
scheutje olie, 1dl. water.
zonnebloemolie voor het bakken.
Bereiden:
Kook eerst de schoongemaakte en in stukken gesneden wortel, pastinaak, selderijknol, aardappelen en de bleekselderij gaar.
Prak of stamp alles fijn, doe de kokos erbij en voeg de 6 overige ingrediƫnten toe meng en laat afkoelen.
Voor het deeg:
Meng het meel met zout, kurkuma en de peper in een kom.
Voeg een een lepel olie toe en wat water. Kneed een soepel deeg, voeg zo nodig wat water of meel toe.
Bestuif het werkblad en rol het deeg uit tot een rechthoek van ongeveer drie mm dik.
Verdeel het groentemengsel over het deeg en rol het aan de lange kant stevig op.
Snijdt er met een scherp mes plakken van en leg ze apart. Zet even in de koelkast.
Verhit een laagje zonnebloemolie in een koekenpan en bak de schijven (druk ze een beetje aan met een lepel) in 4 minuten aan elke kant goudbruin.
Heerlijk met een zoete chutney, als bijgerecht of als hartig hapje.
Heerlijk met een zoete chutney, als bijgerecht of als hartig hapje.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten