Vegetarische gerechten

Koken en eten daar gaat het hier om, lekker gezond en vers. Het is geen blog met speciale menu's, maar gewoon lekker eten.
Koken is leuk en het ontdekken dat je telkens anders kan koken is nog leuker.
Het is een avontuur om met kruiden en specerijen te koken.
kijken over de grens, ik hou ervan om verder te kijken en de maaltijden van 'onze buren' te proberen maar met de middelen uit mijn omgeving.
Veel groenten kruiden en fruit komen uit eigen tuin of van biologische tuinderijen.
Het is een uitdaging voor mij om een recept te maken wat bij mij past met de groenten en kruiden die voor handen zijn.

Veel plezier op mijn blog,

Alida.


What do you want to do ?
New mail
What do you want to do ?
New mail

dinsdag 3 maart 2015

Pompoensoep met tomaat.

Nodig; 
1 Hokeido-pompoen, 
scheut zonnebloemolie, 
3 uien, drie tenen knoflook, 
stukje gemberwortel, 
5 tomaten ontveld en in stukjes, 
1.5 / 2 ltr groente bouillon het liefst vers gemaakt anders eventueel van een blokje, 
1eetlepel 7-kruidenpoeder, 
1 eet. sambal-oelek, 
zout en peper.

Bereiden; Maak alle groenten schoon en snijdt ze in stukjes. 
Neem een grote soeppan doe de olie erin en fruit de ui en knoflook glazig. 
Voeg de pompoen erbij laat even meebakken, voeg de tomaten toe 
en doe er dan de bouillon bij met de kruiden en de gemberstukjes, 
laat zo'n drie kwartier zachtjes koken. 
Roer nu en dan. 

Pureer de soep met een staafmixer of in een blender, proef voeg zout en peper naar smaak toe. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten