Prei- kikkererwtensoep
Nodig:
3 preien,
2 uien, knoflook,
stukje gemberwortel heel fijn gesneden,
klein blikje kikkererwten afgespoeld onder de kraan en uitgelekt in een zeef.
1 lepeltje Ras el Hanoet.
Anderhalve liter kruiden of groentebouillon of water en kruiden-bouillonpoeder
en als je hebt peterselie fijngesneden.
Bereiden:
Bak in een lepel olie 2 kleine gele uien en een paar tenen knoflook glazig,
doe er drie preien in stukken van 1cm bij,
bewaar 10cm van het wit apart.
Voeg een theelepel Ras el Hanoet toe en een stukje fijngesneden gember.
Giet er 1 1/5 ltr kruidenbouillon bij.
Spoel de kikkererwten uit een klein blikje af in een zeef onder de kraan.
Prak er de helft van fijn.
Voeg alles toe roer af en toe.
Laat zachtjes koken.
Snijd de achtergehouden witte prei in hele dunne ringen.
Serveer de soep in kommen met de fijne preiringen erover en een lepel fijngehakte peterselie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten