Vegetarische gerechten

Koken en eten daar gaat het hier om, lekker gezond en vers. Het is geen blog met speciale menu's, maar gewoon lekker eten.
Koken is leuk en het ontdekken dat je telkens anders kan koken is nog leuker.
Het is een avontuur om met kruiden en specerijen te koken.
kijken over de grens, ik hou ervan om verder te kijken en de maaltijden van 'onze buren' te proberen maar met de middelen uit mijn omgeving.
Veel groenten kruiden en fruit komen uit eigen tuin of van biologische tuinderijen.
Het is een uitdaging voor mij om een recept te maken wat bij mij past met de groenten en kruiden die voor handen zijn.

Veel plezier op mijn blog,

Alida.


What do you want to do ?
New mail
What do you want to do ?
New mail

vrijdag 6 maart 2015

Prei- kikkererwtensoep


 Prei- kikkererwtensoep

Nodig: 

3 preien, 
2 uien, knoflook, 
stukje gemberwortel heel fijn gesneden, 
klein blikje kikkererwten afgespoeld onder de kraan en uitgelekt in een zeef. 
1 lepeltje Ras el Hanoet. 
Anderhalve liter kruiden of groentebouillon of water en kruiden-bouillonpoeder 
en als je hebt peterselie fijngesneden.

Bereiden: 

Bak in een lepel olie 2 kleine gele uien en een paar tenen knoflook glazig, 
doe er drie preien in stukken van 1cm bij, 
bewaar 10cm van het wit apart. 

Voeg een theelepel Ras el Hanoet toe en een stukje fijngesneden gember. 
Giet er 1 1/5 ltr kruidenbouillon bij.

Spoel de kikkererwten uit een klein blikje af in een zeef onder de kraan. 

Prak er de helft van fijn. 
Voeg alles toe roer af en toe. 
Laat zachtjes koken. 

Snijd de achtergehouden witte prei in hele dunne ringen. 
Serveer de soep in kommen met de fijne preiringen erover en een lepel fijngehakte peterselie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten