Chinese kool
met 'glass-noodles' in de wok, gegarneerd met geroosterde cashewnoten. Glutenvrij. Glass-noodles worden meestal gemaakt van erwten-meel en mais of andere bonen.
2 personen.
Een halve Chinese kool,
3 uien,
2 teentjes knoflook,
sesamolie of een andere geurige olie,
sambal oelek,
eetl. 5 kruidenpoeder,
stukje verse gember,
200 g glass-noodles,
100 g Shii-take,
ketjap asin,
50 g cashewnoten,
zout en peper.
Naar keus komkommer en sla.
Snijd smalle repen van de Chinese kool,
fruit drie gesneden uien in sesamolie,
voeg er twee in stukjes gesneden knoflook teentjes aan toe.
Voeg er een handvol gesneden Shii-take paddestoelen aan toe en laat even meebakken.
Voeg er een lepel sambal oelek bij en een lepel 5 kruidenpoeder.
Nu de gesneden kool erbij en een scheutje water.
Snijd een stukje gember fijn en doe het bij de groenten in de wok.
Ondertussen de 'glass-noodles' overgieten met kokend water 5 minuten laten staan, in een zeef gieten en onder de koude kraan afspoelen en laten uitlekken.
Als de groenten iets is geslonken kan de vermicellie erbij en op heet vuur omscheppend verwarmen.
Zout en peper naar smaak erover malen.
Serveren met ketjap, geroosterde cashewnoten en komkommer of andere sla.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten