Vegetarische gerechten

Koken en eten daar gaat het hier om, lekker gezond en vers. Het is geen blog met speciale menu's, maar gewoon lekker eten.
Koken is leuk en het ontdekken dat je telkens anders kan koken is nog leuker.
Het is een avontuur om met kruiden en specerijen te koken.
kijken over de grens, ik hou ervan om verder te kijken en de maaltijden van 'onze buren' te proberen maar met de middelen uit mijn omgeving.
Veel groenten kruiden en fruit komen uit eigen tuin of van biologische tuinderijen.
Het is een uitdaging voor mij om een recept te maken wat bij mij past met de groenten en kruiden die voor handen zijn.

Veel plezier op mijn blog,

Alida.


What do you want to do ?
New mail
What do you want to do ?
New mail

donderdag 9 april 2015

Chinese kool


Chinese kool 
met 'glass-noodles' in de wok, gegarneerd met geroosterde cashewnoten. Glutenvrij. Glass-noodles worden meestal gemaakt van erwten-meel en mais of andere bonen. 

2 personen.

Een halve Chinese kool,
3 uien,
2 teentjes knoflook,
sesamolie of een andere geurige olie,
sambal oelek,
eetl. 5 kruidenpoeder,
stukje verse gember,
200 g glass-noodles,
100 g Shii-take,
ketjap asin,
50 g cashewnoten,
zout en peper.
Naar keus komkommer en sla.

Snijd smalle repen van de Chinese kool, 
fruit drie gesneden uien in sesamolie, 
voeg er twee in stukjes gesneden knoflook teentjes aan toe. 
Voeg er een handvol gesneden Shii-take paddestoelen aan toe en laat even meebakken. 
Voeg er een lepel sambal oelek bij en een lepel 5 kruidenpoeder.
Nu de gesneden kool erbij en een scheutje water.
Snijd een stukje gember fijn en doe het bij de groenten in de wok.
Ondertussen de '
glass-noodles' overgieten met kokend water 5 minuten laten staan, in een zeef gieten en onder de koude kraan afspoelen en laten uitlekken.

Als de groenten iets is geslonken kan de vermicellie erbij en op heet vuur omscheppend verwarmen. 
Zout en peper naar smaak erover malen.
Serveren met ketjap, geroosterde cashewnoten en komkommer of andere sla.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten