Duivekater
500 g. bloem
1/2 theelepel zout
100 gr witte basterdsuiker
25 gr gist
2 dl lauwwarme melk
50 gr (room-)boter
1/2 geraspte schil van halve citroen
1 losgeklopt ei
Bereiden;
De bloem met een 1/2 theelepel zout en de basterdsuiker goed mengen
Voeg daarna de gist en de lauwwarme melk toe onder goed roeren.
Voeg de boter toe en de citroenrasp en kneed flink, zodat het deeg lekker soepel wordt.
Laat het deeg in een kom onder een (thee)doek op een warme plaats een uur rijzen.
Kneed het deeg daarna nogmaals en maak er een vlecht van.
Bestrijk het brood met het losgeklopte ei voor de kleur en glans.
Plaats de Duivekater in het midden van een voorverwarmde oven (200-225°C) en bak het in ongeveer 30 minuten gaar en goudbruin
Geen opmerkingen:
Een reactie posten