Vegetarische gerechten

Koken en eten daar gaat het hier om, lekker gezond en vers. Het is geen blog met speciale menu's, maar gewoon lekker eten.
Koken is leuk en het ontdekken dat je telkens anders kan koken is nog leuker.
Het is een avontuur om met kruiden en specerijen te koken.
kijken over de grens, ik hou ervan om verder te kijken en de maaltijden van 'onze buren' te proberen maar met de middelen uit mijn omgeving.
Veel groenten kruiden en fruit komen uit eigen tuin of van biologische tuinderijen.
Het is een uitdaging voor mij om een recept te maken wat bij mij past met de groenten en kruiden die voor handen zijn.

Veel plezier op mijn blog,

Alida.


What do you want to do ?
New mail
What do you want to do ?
New mail

zaterdag 4 april 2015

Duivekater


Duivekater 

500 g. bloem
1/2 theelepel zout
100 gr witte basterdsuiker
25 gr gist
2 dl lauwwarme melk
50 gr (room-)boter
1/2 geraspte schil van halve citroen
1 losgeklopt ei 

Bereiden;

 De bloem met een 1/2 theelepel zout en de basterdsuiker goed mengen
Voeg daarna de gist en de lauwwarme melk toe onder goed roeren.
Voeg de boter toe en de citroenrasp en kneed flink, zodat het deeg lekker soepel wordt.
Laat het deeg in een kom onder een (thee)doek op een warme plaats een uur rijzen.
Kneed het deeg daarna nogmaals en maak er een vlecht van.
Bestrijk het brood met het losgeklopte ei voor de kleur en glans.
Plaats de Duivekater in het midden van een voorverwarmde oven (200-225°C) en bak het in ongeveer 30 minuten gaar en goudbruin


Geen opmerkingen:

Een reactie posten