Vegetarische gerechten

Koken en eten daar gaat het hier om, lekker gezond en vers. Het is geen blog met speciale menu's, maar gewoon lekker eten.
Koken is leuk en het ontdekken dat je telkens anders kan koken is nog leuker.
Het is een avontuur om met kruiden en specerijen te koken.
kijken over de grens, ik hou ervan om verder te kijken en de maaltijden van 'onze buren' te proberen maar met de middelen uit mijn omgeving.
Veel groenten kruiden en fruit komen uit eigen tuin of van biologische tuinderijen.
Het is een uitdaging voor mij om een recept te maken wat bij mij past met de groenten en kruiden die voor handen zijn.

Veel plezier op mijn blog,

Alida.


What do you want to do ?
New mail
What do you want to do ?
New mail

zaterdag 18 april 2015

Gevulde champignons.

Gevulde champignon. 
Fijn bijgerecht.
Koop grote champignons twee of drie per persoon.
Voor twee personen bak je een rode ui in een lepel olijfolie glazig, 

doe de in stukjes gesneden stelen van de paddestoelen erbij en een teen knoflook, zout en tijm laat rustig even garen. Blus af met een glas rode wijn. 
Leg de schoongemaakte hoeden van de paddestoelen omgekeerd in een ovenschaal, leg in elke champignon een blokje schapenkaas, giet de gebakken ui en stelen met de wijn erover en maal er peper over, 
bakken in 10 min. op 120 graden.
Met portabello's is dit ook een heerlijk gerecht, maak de vulling dan met goede rijpe camembert.

Giet een bodempje water in de ovenschaal zodat de portabello een beetje gaart. 
Eventueel wat gemalen broodkruimels erover en dan 20-30 minuten in de oven op 140 graden in de hete luchtoven anders op 150/160 graden).



Geen opmerkingen:

Een reactie posten