Lasagne,
Nodig;
150g zelfgemaakte pasta van spelt door de pasta-maker op stand 6 gerold
( zie recept op deze pagina), gebruik de pastavellen ongekookt!
Bak in een ruime koekenpan de gesneden uien even aan voeg de knoflook erbij en de courgette.
Vet een ovenschaal in met olijfolie en ga stapelen.
Bakken in een voorverwarmde oven op 160 graden in ruim een half uur.
4 personen.
Nodig;
150g zelfgemaakte pasta van spelt door de pasta-maker op stand 6 gerold
( zie recept op deze pagina), gebruik de pastavellen ongekookt!
3 middelgrote gele uien,
drie tenen knoflook,
2 / 4 courgettes,
8 ontvelde tomaten,
2 rode zoete paprika’s,
150g milde gorgonzola of 150g rijpe camembert,
bekertje slagroom,
eetlepel gedroogde italiaanse kruiden,
scheutje balsamieke azijn.
peper, zout
en een handje geraspte kaas,
olijfolie.
Bak in een ruime koekenpan de gesneden uien even aan voeg de knoflook erbij en de courgette.
Hierna de zoete paprika en de tomaten laat zachtjes koken, doe de kruiden, een scheutje donkere balsamieke azijn en iets zout erbij.
Vet een ovenschaal in met olijfolie en ga stapelen.
Eerst een laagje groentesaus, dan pastavellen iets overlappend,
weer groente erop pastavellen een dunnere laag groentesaus dan de gorgonzola of de camembert, hierover de rest van de groentesaus.
Giet de slagroom erover zodat alles net onder staat, maal ruimhartig de zwarte peper erboven en als topper de geraspte kaas.
Bakken in een voorverwarmde oven op 160 graden in ruim een half uur.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten