Vegetarische gerechten

Koken en eten daar gaat het hier om, lekker en gezond vers.
Koken is leuk en het ontdekken dat je telkens anders kan koken is nog leuker.
Het is een avontuur om met kruiden en specerijen te koken.
kijken over de grens, ik hou ervan om verder te kijken en de maaltijden van 'onze buren' te proberen maar met de middelen uit mijn omgeving.
Veel groenten kruiden en fruit komen uit eigen tuin of van biologische tuinderijen.
Het is een uitdaging voor mij om een recept te maken wat bij mij past met de groenten en kruiden die voor handen zijn.

Veel plezier op dit blog met de recepten van Alida’s keuken.


zondag 19 april 2015

Lasagne

Lasagne,
4 personen.

Nodig;
150g zelfgemaakte pasta van spelt door de pasta-maker op stand 6 gerold
( zie recept op deze pagina), gebruik de pastavellen ongekookt!
3 middelgrote gele uien, 
drie tenen knoflook, 
2 / 4 courgettes, 
8 ontvelde tomaten, 
2 rode zoete paprika’s, 
150g milde gorgonzola of 150g rijpe camembert, 
bekertje slagroom, 
eetlepel gedroogde italiaanse kruiden, 
scheutje balsamieke azijn.
peper, zout 
en een handje geraspte kaas, 
olijfolie.

Bak in een ruime koekenpan de gesneden uien even aan voeg de knoflook erbij en de courgette. 
Hierna de zoete paprika en de tomaten laat zachtjes koken, doe de kruiden, een scheutje donkere balsamieke azijn en iets zout erbij.

Vet een ovenschaal in met olijfolie en ga stapelen. 
Eerst een laagje groentesaus, dan pastavellen iets overlappend, 
weer groente erop pastavellen een dunnere laag groentesaus dan de gorgonzola of de camembert, hierover de rest van de groentesaus. 
Giet de slagroom erover zodat alles net onder staat, maal ruimhartig de zwarte peper erboven en als topper de geraspte kaas.

Bakken in een voorverwarmde oven op 160 graden in ruim een half uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten