Vegetarische gerechten

Koken en eten daar gaat het hier om, lekker en gezond vers.
Koken is leuk en het ontdekken dat je telkens anders kan koken is nog leuker.
Het is een avontuur om met kruiden en specerijen te koken.
kijken over de grens, ik hou ervan om verder te kijken en de maaltijden van 'onze buren' te proberen maar met de middelen uit mijn omgeving.
Veel groenten kruiden en fruit komen uit eigen tuin of van biologische tuinderijen.
Het is een uitdaging voor mij om een recept te maken wat bij mij past met de groenten en kruiden die voor handen zijn.

Veel plezier op dit blog met de recepten van Alida’s keuken.


zondag 3 mei 2015

Bietensalade.

Gekookte bietjes met rucola (geiten-) feta en dikke yoghurt-knoflooksaus.
4-6 personen.

500 gr gekookte rode bietjes in plakjes,
bosje rucola,
150 ml dikke yoghurt,
olijfolie,
2 eetl. mayonaise,
mosterd, zwarte peper, zeezout,
twee of drie teentjes knoflook uitgeperst,
een stuk geiten- feta, 
citroensap,
een handje vol pompoenpitten licht geroosterd in een koekenpan.

Schenk een scheutje olijfolie en wat citroensap over de rucola en meng.
Verdeel de bietjes over een schaal leg de rucola in het midden.
Verkruimel de feta erover.

Yoghurt en een flinke schep mayonaise (het liefst zelfgemaakte) peper iets zeezout, lepeltje grove mosterd en geperste knoflook. De verhouding maak je op eigen smaak. Dit alles mengen. Erover of erbij serveren


Lekker is het om op het laatst wat geroosterde pompoenpitten over de salade te strooien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten