Saus van kastanjechampignons.
250 g kastanjechampignons in plakjes
2 uien gesnipperd,
2 tenen knoflook fijn gehakt,
olijfolie,
stukje roomboter,
eetlepel goede kerrie (b.v. van Het Blauwe Huis)
water,
mespunt zout,
zwarte peper uit de molen,
een paar eetlepels meel b.v. van kikkererwten,
verse kruiden zoals tijm, marjolein, bieslook en peterselie.
Smelt de boter samen met een scheut olijfolie doe de uien erbij en laat zachtjes bakken, voeg de paddestoelen en de knoflook toe. Doe de kerrie erbij. Roer nu en dan.
Als het vochtiger wordt giet dan in een keer de bloem of het kikkererwten-meel toe.
Roer flink als het begint te garen giet je er water bij. Blijf roeren tot het goed is opgenomen.
Laat nog even zacht doorkoken, nu en dan roeren.
Proef en voeg zout en peper toe.
Vlak voor het serveren de verse fijngehakte kruiden toevoegen.
Deze saus maakt van een eenvoudige stamp van aardappelpuree met rauwe andijvie of spinazie een heerlijke maaltijd.
Je kan variƫren door andere paddestoelen te nemen of andere bloem om te binden.
Lekker met een rijsttafel en sperzieboontjes. Gebruik in dat geval ook ketjap of tamari in de saus en een Spaanse peper.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten