Vegetarische gerechten

Koken en eten daar gaat het hier om, lekker gezond en vers. Het is geen blog met speciale menu's, maar gewoon lekker eten.
Koken is leuk en het ontdekken dat je telkens anders kan koken is nog leuker.
Het is een avontuur om met kruiden en specerijen te koken.
kijken over de grens, ik hou ervan om verder te kijken en de maaltijden van 'onze buren' te proberen maar met de middelen uit mijn omgeving.
Veel groenten kruiden en fruit komen uit eigen tuin of van biologische tuinderijen.
Het is een uitdaging voor mij om een recept te maken wat bij mij past met de groenten en kruiden die voor handen zijn.

Veel plezier op mijn blog,

Alida.


What do you want to do ?
New mail
What do you want to do ?
New mail

woensdag 6 mei 2015

Saus van kastanjechampignons.

Saus van kastanjechampignons.

250 g kastanjechampignons in plakjes
2 uien gesnipperd,
2 tenen knoflook fijn gehakt,
olijfolie,
stukje roomboter,
eetlepel goede kerrie (b.v. van Het Blauwe Huis)
water,
mespunt zout, 
zwarte peper uit de molen,
een paar eetlepels meel b.v. van kikkererwten,
verse kruiden zoals tijm, marjolein, bieslook en peterselie.

Smelt de boter samen met een scheut olijfolie doe de uien erbij en laat zachtjes bakken, voeg de paddestoelen en de knoflook toe. Doe de kerrie erbij. Roer nu en dan.
Als het vochtiger wordt giet dan in een keer de bloem of het kikkererwten-meel toe.
Roer flink als het begint te garen giet je er water bij. Blijf roeren tot het goed is opgenomen. 
Laat nog even zacht doorkoken, nu en dan roeren.
Proef en voeg zout en peper toe.
Vlak voor het serveren de verse fijngehakte kruiden toevoegen.


Deze saus maakt van een eenvoudige stamp van aardappelpuree met rauwe andijvie of spinazie een heerlijke maaltijd.
Je kan variĆ«ren door andere paddestoelen te nemen of andere bloem om te binden. 
Lekker met een rijsttafel en sperzieboontjes. Gebruik in dat geval ook ketjap of tamari in de saus en een Spaanse peper.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten