Venkel uit de oven.
Nodig;
200 g volkorenspeltmeel,
olijfolie,
water
snuf zout,
theelepel bakpoeder.
2 venkelknollen in vieren,
1 ui in ringen gesneden,
verse bolletje knoflook geplet en fijn gehakt,
boter,
tijm, peper en zout,
100 ml room
stukje kaas in blokjes.
Kneed een soepel deeg van het meel een scheutje olijfolie snuf zout het bakpoeder en wat water. Rol uit en bekleed een beboterde ovenschaal met het deeg.
Bak in een stukje roomboter de ui licht gekleurd, doe de knoflook erbij een paar tellen en verdeel het mengsel over de deegbodem.
Bak de stukken venkel in dezelfde pan, laat de venkel iets kleuren en licht garen, als de venkel hier en daar iets doorschijnend wordt van het vuur afnemen.
Verdeel de venkel over de ui/knoflook. De kaas blokjes erover, de kruiden en hierna de room.
Bakken op 160 graden ongeveer een half uur of totdat het deeg en de venkel er lekker uit ziet.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten