Vegetarische gerechten

Koken en eten daar gaat het hier om, lekker gezond en vers. Het is geen blog met speciale menu's, maar gewoon lekker eten.
Koken is leuk en het ontdekken dat je telkens anders kan koken is nog leuker.
Het is een avontuur om met kruiden en specerijen te koken.
kijken over de grens, ik hou ervan om verder te kijken en de maaltijden van 'onze buren' te proberen maar met de middelen uit mijn omgeving.
Veel groenten kruiden en fruit komen uit eigen tuin of van biologische tuinderijen.
Het is een uitdaging voor mij om een recept te maken wat bij mij past met de groenten en kruiden die voor handen zijn.

Veel plezier op mijn blog,

Alida.


What do you want to do ?
New mail
What do you want to do ?
New mail

vrijdag 8 mei 2015

Wokken.


Wokken.

Begin met de tofu, snijd deze in stukken en laat in tamari met sambal marineren.
na een uur de tofu in een scheutje olie bakken. Zet weg.

Bak in een wok of diepe pan een paar uien in een flinke scheut olijfolie.
Doe er een paar wortelen en tenen knoflook bij, bak op heet vuur.
Strooi er 1 eetlepel geurige kerriepoeder bij 1 volle theelepel korianderzaad en 1th. kurkuma. 
Na een paar minuten een scheut water en een paprika met de gesneden paksoy stelen. Deksel erop en warmte minderen.
Na 10 minuten deksel eraf en het groen van de paksoy en koriander toevoegen, proef voeg zonodig wat zout toe. Voeg de tofu erbij.
Klaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten