Vegetarische gerechten

Koken en eten daar gaat het hier om, lekker en gezond vers.
Koken is leuk en het ontdekken dat je telkens anders kan koken is nog leuker.
Het is een avontuur om met kruiden en specerijen te koken.
kijken over de grens, ik hou ervan om verder te kijken en de maaltijden van 'onze buren' te proberen maar met de middelen uit mijn omgeving.
Veel groenten kruiden en fruit komen uit eigen tuin of van biologische tuinderijen.
Het is een uitdaging voor mij om een recept te maken wat bij mij past met de groenten en kruiden die voor handen zijn.

Veel plezier op dit blog met de recepten van Alida’s keuken.


zaterdag 6 juni 2015

Asperge-rollo.


Asperge-rollo.

Pilaf van basmatierijst, rode ui en paddestoelenbouillon.
Gebakken groene asperges, samen met de pilaf en een losgeklopt ei
Opgerold in een basisdeeg, gebakken op 160 graden hete luchtoven.

Geserveerd met groene sla en een knoflook / yoghurtsaus.


Variatie:
Groene asperges, Pilaf met kastanje champignons.

2 personen.

Bosje groene asperges,
2 uien gesnipperd,
2 teentjes knoflook fijngehakt,
1/2 bakje kastanje champignons in stukjes,
eetlepel kruiden-bouillonpoeder,
200 g Basmati rijst
scheutje witte wijn,
olijfolie,
water ,
oregano,
peper, ( zout naar wens).
Geraspte oude kaas naar keus.

Was de asperges en breek het onderste stukje eraf, snijd een keer door.
Verhit in een grote platte pan een scheutje olijfolie en bak de onderste stukken van de asperges zachtjes, voeg na 5 minuten de toppen erbij en een scheutje water, doe een deksel op de pan en laat op lage stand zachtjes garen maar niet helemaal zacht Het is lekker als ze iets ‘al dente’ zijn. 
Ondertussen de uien fruiten in iets olie de knoflook en de paddestoelen toevoegen, kort bakken dan de rijst erbij totdat de korrels glanzen. Blussen met iets witte wijn of water.
Water en bouillon toevoegen en net gaar laten koken, roer af en toe. 
Strooi er oregano bij en de helft van de kaas. De rest van de kaas als garnering gebruiken.

Maal er royaal zwarte peper over en naar behoefte iets zeezout. Hoeft niet als de kaas zout is.


Basisdeeg:

Kneed met snelle hand een kruimelig deeg van 300 g volkorenmeel, 150 g boter in stukjes een snuf zout en een of twee lepels water.

Laat het deeg een uurtje in de koelkast rusten, rol het daarna langwerpig uit en verdeel de vulling aan het begin. Rol het deeg stevig om de vulling en bak op 160 graden ongeveer 30 minuten. Laat even rusten uit de oven en snijd er met een scherp mes mooie stukken van.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten