Vegetarische gerechten

Koken en eten daar gaat het hier om, lekker en gezond vers.
Koken is leuk en het ontdekken dat je telkens anders kan koken is nog leuker.
Het is een avontuur om met kruiden en specerijen te koken.
kijken over de grens, ik hou ervan om verder te kijken en de maaltijden van 'onze buren' te proberen maar met de middelen uit mijn omgeving.
Veel groenten kruiden en fruit komen uit eigen tuin of van biologische tuinderijen.
Het is een uitdaging voor mij om een recept te maken wat bij mij past met de groenten en kruiden die voor handen zijn.

Veel plezier op dit blog met de recepten van Alida’s keuken.


zondag 5 juli 2015

Chocoladetaartjes.

Chocoladetaartjes.

Nodig: 120 gr plantaardige margarine of roomboter op kamertemperatuur,
100 gr fijne rietsuiker, 
3 losgeklopte eieren, 
40 gr gemalen amandelen, 
170 gr speltmeel gezeefd,
4 eetlepels biologische cacao, 
1.5 theel. bakpoeder,
snuf zeezout,
50 gram chocolade 75%, in stukjes,

voor de topping,  50 g chocoladestukjes, 
 30 g roomboter, 
eetlepel honing,
een paar draaien zwarte peper uit de molen,
 snuf zout,
eventueel fruitstukjes voor erbovenop.

Maken:
Bereid een vorm voor, ik gebruik een ruime platte ovenschaal bedekt met bakpapier.
Klop de margarine of de boter zacht met de suiker, schenk de eieren erbij en mix de massa luchtig. Doe het meel de bakpoeder en de cacao en het zout in een zeef en voeg het gezeefde meel bij de botermassa klop even door. Nu de amandelen en de stukjes chocolade erbij doen.
Giet de massa in de ovenschaal en strijk wat vlak.
Bakken op 180 graden ongeveer 20 minuten. Als je dan met je vinger op het baksel drukt moet het weer omhoog komen. Dan is het goed. 
In de open oven even laten koelen hierna op een rooster verder koelen.

Voor de bovenkant smelt je de boter zachtjes in een pannetje samen met de chocolade. Roer met een metalen lepel.
Zodra het is gesmolten van de hittebron afnemen. 
Roer er nu het zout en de peper door en schenk de honing erbij. 
Laat een poosje koelen, daarna verdelen over de taart en verder laten afkoelen in de koelkast.
Dit is genoeg voor 12 personen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten