Vegetarische gerechten

Koken en eten daar gaat het hier om, lekker gezond en vers. Het is geen blog met speciale menu's, maar gewoon lekker eten.
Koken is leuk en het ontdekken dat je telkens anders kan koken is nog leuker.
Het is een avontuur om met kruiden en specerijen te koken.
kijken over de grens, ik hou ervan om verder te kijken en de maaltijden van 'onze buren' te proberen maar met de middelen uit mijn omgeving.
Veel groenten kruiden en fruit komen uit eigen tuin of van biologische tuinderijen.
Het is een uitdaging voor mij om een recept te maken wat bij mij past met de groenten en kruiden die voor handen zijn.

Veel plezier op mijn blog,

Alida.


What do you want to do ?
New mail
What do you want to do ?
New mail

zaterdag 18 juli 2015

Jonge tuinboontjes, Farro en wilde spinazie.


Farro, een ‘oud’ soort tarwe. Italiaanse maaltijden worden er vaak mee aangevuld.
Gebruik het graan bij de hoofdmaaltijd of in een salade, goed voor de soep, voor een risotto maar dan geen rijst maar farro.  Ook lekker bij gegrilde groenten. (verder hier op de pagina).

Tuinboontjes met Farro en wilde spinazie.
Voor 2 personen;
1kg tuinbonen een keer gedopt, 
150 g Farro,
1 ui en 1 knoflook teen fijn gehakt,
rode punt- paprika,
rode pepervlokken,
water, zout en bonenkruid,
olie, 

voor de sla en de dressing;
2 jonge struikjes wilde spinazie schoongemaakt en iets gesneden,
1 ui en 1 knoflook,
citroensap, 
mosterd,
olie, 
peper.

Kook de farro volgens aanwijzingen op de verpakking.
Kook de tuinboontjes beetgaar, ±7-9 minuten (als ze vers zijn, anders duurt het iets langer).
Maak een saus van een scheutje olie, bak hierin de ui en knoflook met de paprika. Voeg er wat water bij en laat zachtjes koken. Maak af met iets zout bonenkruid en pepervlokken. Indien het te dun is er een lepel Arrowroot 
doorroeren en nog even doorkoken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten