Vegetarische gerechten

Koken en eten daar gaat het hier om, lekker gezond en vers. Het is geen blog met speciale menu's, maar gewoon lekker eten.
Koken is leuk en het ontdekken dat je telkens anders kan koken is nog leuker.
Het is een avontuur om met kruiden en specerijen te koken.
kijken over de grens, ik hou ervan om verder te kijken en de maaltijden van 'onze buren' te proberen maar met de middelen uit mijn omgeving.
Veel groenten kruiden en fruit komen uit eigen tuin of van biologische tuinderijen.
Het is een uitdaging voor mij om een recept te maken wat bij mij past met de groenten en kruiden die voor handen zijn.

Veel plezier op mijn blog,

Alida.


What do you want to do ?
New mail
What do you want to do ?
New mail

zondag 9 augustus 2015

Tarte tatin van Lesanka  (foto en taart, Lesanka)

Uientaart 'tarte tatin'. 

Alle ingrediƫnten zijn biologisch en hoeveelheden uit de losse pols.

-Ovenschaal, 

roomboter, 
veel (rode-) uien, 
tijm, 
knoflook, 
zout, 
peper, 
balsamico, 
snufje suiker.

-Deeg: 

Meel, roomboter, water, oude (geiten-) kaas: geraspt, zout, eventueel wat tijm. 

-Oven voorverwarmen

 (Ik gebruik een heteluchtoven op circa 200 graden).

-Ovenschaal/ovenvaste pan invetten, 


-uien halveren en op de platte kant in de schaal. 
Klein beetje suiker erover daardoor karameliseren de uien, sprenkel wat balsamico erover. 
Grove stukken knoflook ertussen. 
Tijm, peper en zout naar wens erover.
 Op een vlamverdeler op het gas of in de oven ongeveer 30 minuten laten garen/kleuren.
-Kneed ondertussen een soepel deeg van de ingrediĆ«nten meng alles goed, 

rol uit tot ongeveer 1 cm dikte en als de uien klaar zijn drapeer de deegflap over de uien. Prik met een vork kleine gaatjes her en der. 
Er ligt nu een 'dekentje' van deeg over de uien. Zo gaat ie de oven in, circa 20 minuten-of tot wanneer het deeg een mooie kleur heeft. 

-Uit de oven: even laten staan zo'n 10 minuten dan omdraaien op een bord en smullen maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten