Teff- spelt-brood.
Nodig;
*500 gr. meelmengsel,
*500 gr. meelmengsel,
*maak een mengsel met ± 180 gr Teff, 180 gr volkorenspeltmeel, lijnzaad en zonnebloempitten, sesamzaad, aangevuld met maismeel totaal 500 gram.
25 verse gist of 10 g gedroogde,
1 th bakpoeder,
1.5 th zout,
30 g berkensuiker of honing,
3 eetl. olijfolie,
4 eieren,
220 ml lauw water.
Maken;
Meng alle ingredienten goed en kneed een soepel deeg, kneed lang en rustig door zodat de massa luchtig en soepel wordt. Zo nodig iets meel toevoegen.
Maak een bolle vorm en leg dit op een ingevet bakblik laat een 1 uur staan rijzen bij 30 graden.
Bakken op 160 graden in 40 minuten.
Van het bakblik nemen en op een rooster laten afkoelen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten