Appeltaart op de bakplaat voor als je veel gasten verwacht.
of twee ronde taarten.
600 g speltbloem of tarwebloem,
250 g boter,
300 g rietsuiker,
1 ei,
snuf zout,
rasp van een biologische sinaasappelschil,
beetje water of sinaasappelsap.
1.5 kg. appels,
kaneel.
Voor de afwerking een half kopje dunne jam.
Kneed een soepel deeg zoals je gewend bent voeg eventueel wat water of sap toe, leg bakpapier in het ovenblik, Rol ruim de helft van het deeg uit en bekleed de vorm ook de staande randen, strooi er een paar eetlepels polenta in. Schil de appels en snijd ze in schijfjes. Verdeel over de bodem en bestrooi ruim met kaneel. Rol de rest van het deeg uit en maak hiervan een 'deksel'en plak dit met een beetje water vast op de opstaande rand. Van het restant deeg maak je een paar figuren naar wens en leg deze op het deeg.
Bak de plaat in een voorverwarmde oven op 160-180 graden ongeveer een uur.
Haal uit de oven en bestrijk direct met de jam.
of twee ronde taarten.
600 g speltbloem of tarwebloem,
250 g boter,
300 g rietsuiker,
1 ei,
snuf zout,
rasp van een biologische sinaasappelschil,
beetje water of sinaasappelsap.
1.5 kg. appels,
kaneel.
Voor de afwerking een half kopje dunne jam.
Kneed een soepel deeg zoals je gewend bent voeg eventueel wat water of sap toe, leg bakpapier in het ovenblik, Rol ruim de helft van het deeg uit en bekleed de vorm ook de staande randen, strooi er een paar eetlepels polenta in. Schil de appels en snijd ze in schijfjes. Verdeel over de bodem en bestrooi ruim met kaneel. Rol de rest van het deeg uit en maak hiervan een 'deksel'en plak dit met een beetje water vast op de opstaande rand. Van het restant deeg maak je een paar figuren naar wens en leg deze op het deeg.
Bak de plaat in een voorverwarmde oven op 160-180 graden ongeveer een uur.
Haal uit de oven en bestrijk direct met de jam.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten