Vegetarische gerechten

Koken en eten daar gaat het hier om, lekker gezond en vers. Het is geen blog met speciale menu's, maar gewoon lekker eten.
Koken is leuk en het ontdekken dat je telkens anders kan koken is nog leuker.
Het is een avontuur om met kruiden en specerijen te koken.
kijken over de grens, ik hou ervan om verder te kijken en de maaltijden van 'onze buren' te proberen maar met de middelen uit mijn omgeving.
Veel groenten kruiden en fruit komen uit eigen tuin of van biologische tuinderijen.
Het is een uitdaging voor mij om een recept te maken wat bij mij past met de groenten en kruiden die voor handen zijn.

Veel plezier op mijn blog,

Alida.


What do you want to do ?
New mail
What do you want to do ?
New mail

woensdag 30 december 2015

Alu patra.


Alu patra.
Gebakken rolletjes met groente-vulling.

1 winterwortel
1 pastinaak, 
2 aardappelen,
een kwart selderijknol,
1 Spaanse peper,
1 eet. korianderblad fijngehakt,
2 eet. geraspte kokos,
2 eetl. geraspte gember,
2 theel. Garam masala,
snuf zout, 3 eet. citroensap,
Voor het deeg; 
220g bloem,
zout, 1 theel. kurkuma,
snuf gemalen Spaanse peper,
scheutje olie, 1dl. water.
zonnebloemolie voor het bakken.

Bereiden:
Kook eerst de schoongemaakte en in stukken gesneden wortel, pastinaak, selderijknol, aardappelen en de bleekselderij gaar.
Prak of stamp alles fijn, voeg de kokos en de 6 overige ingrediƫnten erbij meng en laat afkoelen.
Meng het meel met zout, kurkuma en de peper in een kom. Voeg een een lepel olie toe en wat water. Kneed een soepel deeg, voeg zo nodig wat water of meel toe.
Bestuif het werkblad en rol het deeg uit tot een rechthoek van ongeveer drie mm dik.
Verdeel het groentemengsel over het deeg en rol het aan de langste kant stevig op.
Snijd er met een scherp mes plakken van en leg ze apart in de koelkast tot gebruik.
Verhit een laagje zonnebloemolie in een koekenpan en bak de schijven in 4 minuten  aan elke kant goudbruin.

Lekker met mangochutney.
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten