Vegetarische gerechten

Koken en eten daar gaat het hier om, lekker gezond en vers. Het is geen blog met speciale menu's, maar gewoon lekker eten.
Koken is leuk en het ontdekken dat je telkens anders kan koken is nog leuker.
Het is een avontuur om met kruiden en specerijen te koken.
kijken over de grens, ik hou ervan om verder te kijken en de maaltijden van 'onze buren' te proberen maar met de middelen uit mijn omgeving.
Veel groenten kruiden en fruit komen uit eigen tuin of van biologische tuinderijen.
Het is een uitdaging voor mij om een recept te maken wat bij mij past met de groenten en kruiden die voor handen zijn.

Veel plezier op mijn blog,

Alida.


What do you want to do ?
New mail
What do you want to do ?
New mail

dinsdag 15 december 2015

Pompoen, tomaat, kikkererwtensoep

Pompoen, tomaat, kikkererwtensoep.

1 Pompoen ongeveer 1 kilo
2 grote uien, 4 tenen knoflook
3  winterwortels,
0,5 tomatensap

1 ltr. water
1 eetlepel kurkuma
3 eetlepels marmite
blikje kikkererwten
olijfolie
peper, zout

Verwarm de oven voor op 160 graden.
Maak de pompoen schoon, pitten en zaadlijsten eruit, de schil mag blijven. Leg de pompoen-stukken in een ovenschaal, besprenkel met wat olijfolie en strooi er wat peper en zout over.
Bak de pompoen in ± 30 minuten gaar en iets bruin.
Neem een ruime soeppan schenk er een scheutje olie in en bak de gesnipperde uien en knoflook glazig. Giet er het water en tomatensap bij.
Hak de wortelen in stukjes en doe bij de soep. Los de marmite in wat heet water op en schenk bij de soep.
Haal de pompoen uit de oven schep met een lepel het vruchtvlees van de schil en doe in de soep.
Gebruik de staafmixer om de grootste stukken in de soep kleiner te maken maar maak niet alles fijn.
Voeg de afgespoelde kikkererwten erbij en laat aan de kook komen, proef en doe er zo nodig zout en peper bij.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten