Vegetarische gerechten

Koken en eten daar gaat het hier om, lekker gezond en vers. Het is geen blog met speciale menu's, maar gewoon lekker eten.
Koken is leuk en het ontdekken dat je telkens anders kan koken is nog leuker.
Het is een avontuur om met kruiden en specerijen te koken.
kijken over de grens, ik hou ervan om verder te kijken en de maaltijden van 'onze buren' te proberen maar met de middelen uit mijn omgeving.
Veel groenten kruiden en fruit komen uit eigen tuin of van biologische tuinderijen.
Het is een uitdaging voor mij om een recept te maken wat bij mij past met de groenten en kruiden die voor handen zijn.

Veel plezier op mijn blog,

Alida.


What do you want to do ?
New mail
What do you want to do ?
New mail

woensdag 6 april 2016

Pizza met spelt.

Deeg:
300g speltbloem
1 th gist
1 th suiker
1 th zout
1 eetl. olijfolie
220 ml water
Doe alle ingredienten in de broodbak machine en stel de machine in op ‘Deeg”
dit programma duurt 45 minuten.

Ondertussen; kook 5 tomaten in stukjes met twee teentjes knoflook gaar en zeef dit als het sausje nog wat dun is kook het wat langer totdat het dik en lobbig is.
2 rode uien
1 rode paprika
2 teentjes knoflook geplet,
basilicum en tijm
hak een paar stukken oude kaas in blokjes, in dit gerecht is het geitenkaas.
100g feta.
zwarte peper

Beleg een bakplaat met bakpapier.
Rol het deeg op een met olie besprenkelt werkvlak uit op het formaat van het blik.
Vet de deegroller ook in met olijfolie.
Leg het deeg in de bakvorm, verdeel er de tomatensaus over en de paprika en uien.
Dan de knoflook en kruiden.
Hierover de kaas.
Bakken op 160 graden (hete lucht oven, anders op 180/200 graden)
totdat de pizza klaar is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten