Vegetarische gerechten

Koken en eten daar gaat het hier om, lekker gezond en vers. Het is geen blog met speciale menu's, maar gewoon lekker eten.
Koken is leuk en het ontdekken dat je telkens anders kan koken is nog leuker.
Het is een avontuur om met kruiden en specerijen te koken.
kijken over de grens, ik hou ervan om verder te kijken en de maaltijden van 'onze buren' te proberen maar met de middelen uit mijn omgeving.
Veel groenten kruiden en fruit komen uit eigen tuin of van biologische tuinderijen.
Het is een uitdaging voor mij om een recept te maken wat bij mij past met de groenten en kruiden die voor handen zijn.

Veel plezier op mijn blog,

Alida.


What do you want to do ?
New mail
What do you want to do ?
New mail

dinsdag 25 oktober 2016

Magyar gombaleves. Hongaarse champignonsoep met veel paprika.



Magyar gombaleves.
Hongaarse champignonsoep met veel paprika.

Probeer voor deze heerlijke geurige soep de echte Hongaarse gedroogde en gerookte paprika te krijgen.
Een goede vervanger is de Spaanse paprika, de zon doet veel goed aan de smaak.

Nodig voor 10 personen,
  • 1/4 ltr olijfolie
  • 700 gr rode uien, fijngesneden
  • 1 kg kastanje-champignons, schoongemaakt en in plakjes,
  • een handje schoongemaakte knoflook tenen in plakjes
  • 50 gr gerookte paprikapoeder, mild of heet
  • 4 liter natriumarme groentebouillon
  • 3 tomaten in stukken
  • 2 wortelen in plakjes
  • zwarte peper naar smaak
  • evt. een snufje cayennepeper
  • wat verse dille als garnering 
  • een paar eetlepels citroensap
  • Een paar eetlepels bloem met wat water glad geroerd.
Bereiden:
Schenk de olie in een ruime pan. Voeg de ui toe en roerbak tot de ui een kleurtje heeft.
Voeg dan de knoflook en  paprikapoeder erbij, goed roeren zodat de paprika oplost in de olie, dan de champignons erbij.
Dek de pan af met een deksel. Laat de champignons zacht bakken en roer nu en dan.
Doe de bouillon en het sap van de citroen en de tomaten en wortelen erbij en roer dit goed door. Zet het deksel op de pan, kook nog 20 minuten door.
Draai het vuur laag en laat nog even zacht koken.
Maak een papje van de bloem met 2 el water en roer dit door de soep. laat nog een minuut of 5 koken terwijl je roert.
Proef en voeg naar smaak zwarte peper, cayenne peper of een klein beetje citroensap toe.
Serveer naar wens met een schep zure room en wat verse dille ( als het er is) ter garnering.



Recept van Péter.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten