Feestelijke Taart.
Nodig; 200 gr rode bietjes, gekookt en fijn geraspt.
2 eieren gescheiden,
80 ml honing of 80 gr. rietsuiker,
75 ml olijfolie,
75 gr tarwe -of speltbloem,
50 gr polenta,
1 biologische sinaasappel,
stukje verse gember geraspt,
1 el. vanillesuiker,
1/5 el. bakpoeder,
1 th. kaneel, snuf zout, een paar slagen zwarte peper uit de molen,
mespunt nootmuskaat en mespunt kruidnagelpoeder.
De oven aanzetten op 180 graden.
vet een springvorm in of gebruik bakpapier.
Roer de bietenrasp met de eidooiers en de honing of suiker.
Voeg gember, olie, sinaasappelrasp en het sap van de sinaasappel erdoor.
Hierna de rest van de ingredienten erbij, goed kloppen. Sla de eiwitten stevig en schep dit als laatste door het beslag. Giet in de vorm en bak ± een half uur.
Lekker met een dot zure room of licht gezoet slagroom.
Dit recept komt uit het Odinnieuws week 2 2017.
Variatie is om eerst een kruimeldeeg bodem kort voor te bakken en hierop bovenstaande recept nog een half uur bakken. Meer 'bite'.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten