Khachapuri,
Khachapuri, rijk gevuld kaasbrood uit Georgie met een Groningse twist.
300 g speltbloem, extra voor het kneden
160 koude boter in blokjes,
1/2 th zeezout,
2 verse eieren
120 ml kefir of yoghurt
300 g oude cheddar in blokjes,
200 g feta in blokjes
verse kruiden, tijm, basilicum.
verse kruiden, tijm, basilicum.
1 vers ei,
voor het glazuur,
1 eidooier scheutje melk
Bereiden;
Meel boter en zout kruimelen. Doe de kefir of de yoghurt en de eieren erbij en kneed een soepel deeg. Verpak het in folie en laat een uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven op 180 graden.
Deel het deeg in twee stukken en rol er 2 cirkels uit ± 30 cm doorsnede.
Leg een plak op een met bak[papier bedekte plaat.
Meng voor de vulling beide kaassoorten de kruiden en het ei.
Zet de vulling op de deegplak, laat een rand vrij.
Dek af met de tweede deegcirkel en druk de randen goed op elkaar.
Klop de eidooier met iets melk door elkaar en bestrijk het brood hiermee.
Bakken in 45 minuten iets onder het midden in de oven.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten