Chocoladetaart.
150 g boter
200 g suiker
snufje zeezout
vanille pitjes uit een half stokje
6 eierdooiers
200 g couverture chocolade minimaal 52%
125 g gemalen amandelen
75 g paneermeel
50 g haver-zemelen
1 theel. bakpoeder
6 eiwitten
Topping.
200 g poedersuiker
2 eetl jonge jenever
2 eetl. water
30 g cacao
poedersuiker
een paar frambozen
Pure chocoladevlokken.
Gebruik alle ingrediënten op kamertemperatuur.
Vet een springvorm in met boter en verwarm de oven voor op 175 graden.
Klop de boter met de suiker zacht voeg het zout en vanille toe.
Smelt ondertussen de chocolade in stukjes au-bain marie. Roer door en laat afkoelen.
Klop de eierdooiers door het botermengsel, vervolgens de chocolade de meel en gemalen noten klop er een luchtig geheel van.
Sla in een schone kom de eiwitten stijf.
Schep de eiwitten door het beslag.
Vul de bakvorm en bak de taart in ± 60 minuten.
Af laten koelen.
Maak het glazuur voor de topping en werk de afgekoelde taart mooi af.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten