Vegetarische gerechten

Koken en eten daar gaat het hier om, lekker gezond en vers. Het is geen blog met speciale menu's, maar gewoon lekker eten.
Koken is leuk en het ontdekken dat je telkens anders kan koken is nog leuker.
Het is een avontuur om met kruiden en specerijen te koken.
kijken over de grens, ik hou ervan om verder te kijken en de maaltijden van 'onze buren' te proberen maar met de middelen uit mijn omgeving.
Veel groenten kruiden en fruit komen uit eigen tuin of van biologische tuinderijen.
Het is een uitdaging voor mij om een recept te maken wat bij mij past met de groenten en kruiden die voor handen zijn.

Veel plezier op mijn blog,

Alida.


What do you want to do ?
New mail
What do you want to do ?
New mail

zondag 14 mei 2017

Chocoladetaart.



Chocoladetaart.

150 g boter 
200 g suiker
snufje zeezout
vanille pitjes uit een half stokje
6 eierdooiers
200 g couverture chocolade minimaal 52%
125 g gemalen amandelen
75 g paneermeel
50 g haver-zemelen
1 theel. bakpoeder
6 eiwitten

Topping.
200 g poedersuiker
2 eetl jonge jenever
2 eetl. water
30 g cacao

poedersuiker
een paar frambozen
Pure chocoladevlokken.

Gebruik alle ingrediënten op kamertemperatuur.
Vet een springvorm in met boter en verwarm de oven voor op 175 graden.

Klop de boter met de suiker zacht voeg het zout en vanille toe.
Smelt ondertussen de chocolade in stukjes au-bain marie. Roer door en laat afkoelen.
Klop de eierdooiers door het botermengsel, vervolgens de chocolade de meel en gemalen noten klop er een luchtig geheel van. 
Sla in een schone kom de eiwitten stijf.
Schep de eiwitten door het beslag.

Vul de bakvorm en bak de taart in ± 60 minuten.
Af laten koelen.

Maak het glazuur voor de topping en werk de afgekoelde taart mooi af.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten