Vegetarische gerechten

Koken en eten daar gaat het hier om, lekker gezond en vers. Het is geen blog met speciale menu's, maar gewoon lekker eten.
Koken is leuk en het ontdekken dat je telkens anders kan koken is nog leuker.
Het is een avontuur om met kruiden en specerijen te koken.
kijken over de grens, ik hou ervan om verder te kijken en de maaltijden van 'onze buren' te proberen maar met de middelen uit mijn omgeving.
Veel groenten kruiden en fruit komen uit eigen tuin of van biologische tuinderijen.
Het is een uitdaging voor mij om een recept te maken wat bij mij past met de groenten en kruiden die voor handen zijn.

Veel plezier op mijn blog,

Alida.


What do you want to do ?
New mail
What do you want to do ?
New mail

woensdag 10 mei 2017

Spinazie Soufflé

Spinazie Soufflé 

4 personen
scheutje olijfolie
± 200 g spinazie goed gewassen
1 rode punt paprika in reepjes
1 ui gesnipperd
150 bladerdeeg of 4 plakjes
4 eieren M
200 ml room
peper, zout
± 150 gram, geraspte boeren oude kaas

Beboter de soufflé schaaltjes en bekleed deze met het deeg, prik een paar gaatjes in de bodem en zet koel weg.
Fruit de ui in een koekenpan en voeg de paprika toe, hierna de spinazie. Laat de groenten slinken en het vocht verdampen, werk snel en kort. Niet gaar laten worden. Af laten koelen.
Klop de eieren los met de room peper en iets zeezout.
Verdeel de spinazie in de schaaltjes en schenk het room mengsel erover. 
De schaaltjes koel weg zetten. Vlak voor gebruik de oven op 180 graden voorwarmen. Zet de schaaltjes op een bakblik en schuif ze midden in de oven. 
Bak 20 minuten, haal het blik uit de oven en verdeel de kaas erover bak nog ± 15 minuten of totdat het er mooi uit ziet. 
Serveer meteen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten