Herfstsoep van tomaten en pompoen,
8-10 personen.
Middelgrote oranje pompoen
10 tomaten
4 uien
3 tenen knoflook
Olijfolie, zonnebloemolie,
Iets zout, peper, tijm, komijn, kurkuma, oregano, eetlepel sambal, stukje gember,
150 g rode linzen
Water
10 tomaten
4 uien
3 tenen knoflook
Olijfolie, zonnebloemolie,
Iets zout, peper, tijm, komijn, kurkuma, oregano, eetlepel sambal, stukje gember,
150 g rode linzen
Water
Deel de pompoen in stukken schraap de zaadlijsten eruit, leg de pompoen op een ovenplaat en sprenkel er zonnebloemolie over, iets zout en maal er royaal zwart peper over. Gratineer de pompoen 30 minuten in de oven op 180-200 graden.
Neem een grote soeppan, schenk er olijfolie in en fruit de gesneden uien en knoflook, doe de komijn erbij en de stukken tomaten. Giet hier 1,5 - 2 ltr. water bij en de gewassen linzen. Laat zacht koken.
Lepel het vruchtvlees uit de afgekoelde pompoen en doe dit bij de soep. Voeg de rest van de ingrediƫnten toe. Proef of de smaak goed is, pureer met de staafmixer de grove stukken maar niet helemaal glad.
Neem een grote soeppan, schenk er olijfolie in en fruit de gesneden uien en knoflook, doe de komijn erbij en de stukken tomaten. Giet hier 1,5 - 2 ltr. water bij en de gewassen linzen. Laat zacht koken.
Lepel het vruchtvlees uit de afgekoelde pompoen en doe dit bij de soep. Voeg de rest van de ingrediƫnten toe. Proef of de smaak goed is, pureer met de staafmixer de grove stukken maar niet helemaal glad.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten