Vegetarische gerechten

Koken en eten daar gaat het hier om, lekker en gezond vers.
Koken is leuk en het ontdekken dat je telkens anders kan koken is nog leuker.
Het is een avontuur om met kruiden en specerijen te koken.
kijken over de grens, ik hou ervan om verder te kijken en de maaltijden van 'onze buren' te proberen maar met de middelen uit mijn omgeving.
Veel groenten kruiden en fruit komen uit eigen tuin of van biologische tuinderijen.
Het is een uitdaging voor mij om een recept te maken wat bij mij past met de groenten en kruiden die voor handen zijn.

Veel plezier op dit blog met de recepten van Alida’s keuken.


woensdag 15 november 2017

Geitenkaastaartjes

Geitenkaas-taartjes:

voor 12 stuks :
1 eetlepel roomboter
6 lente-uitjes of sjalotten in dunne ringetjes
1 theelepel gedroogde tijm
peper en zout
6 plakjes bladerdeeg
3 eieren
100 ml slagroom
200 gram zachte geitenkaas
en een muffinplaat, op de foto de taartjes vóór het bakken.



Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden, hete lucht oven op 180 graden.

Smelt de boter in een hapjespan en fruit hierin op laag vuur de lente-uitjes met de tijm en een snufje zout. 

Snijd intussen de plakjes bladerdeeg in vieren en bekleed er de holletjes van de muffinplaat mee.

Klop in een kom de eieren los met de slagroom. 

Meng er de gefruite uitjes door en maak het op smaak met peper en zout. 
Schenk het mengsel in de deegbakjes. Verkruimel de geitenkaas boven de taartjes en schuif de muffinplaat op een rooster in het midden van de oven. 

Bak de taartjes (het worden trouwens meer een soort opgeblazen bolletjes) in 15-20 minuten goudbruin en gaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten