Geitenkaas-taartjes:
Smelt de boter in een hapjespan en fruit hierin op laag vuur de lente-uitjes met de tijm en een snufje zout.
Snijd intussen de plakjes bladerdeeg in vieren en bekleed er de holletjes van de muffinplaat mee.
Klop in een kom de eieren los met de slagroom.
Meng er de gefruite uitjes door en maak het op smaak met peper en zout.
Bak de taartjes (het worden trouwens meer een soort opgeblazen bolletjes) in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
voor 12 stuks :
1 eetlepel roomboter
6 lente-uitjes of sjalotten in dunne ringetjes
1 theelepel gedroogde tijm
peper en zout
6 plakjes bladerdeeg
3 eieren
100 ml slagroom
200 gram zachte geitenkaas
en een muffinplaat, op de foto de taartjes vóór het bakken.
1 eetlepel roomboter
6 lente-uitjes of sjalotten in dunne ringetjes
1 theelepel gedroogde tijm
peper en zout
6 plakjes bladerdeeg
3 eieren
100 ml slagroom
200 gram zachte geitenkaas
en een muffinplaat, op de foto de taartjes vóór het bakken.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden, hete lucht oven op 180 graden.
Verwarm de oven voor op 200 graden, hete lucht oven op 180 graden.
Smelt de boter in een hapjespan en fruit hierin op laag vuur de lente-uitjes met de tijm en een snufje zout.
Snijd intussen de plakjes bladerdeeg in vieren en bekleed er de holletjes van de muffinplaat mee.
Klop in een kom de eieren los met de slagroom.
Meng er de gefruite uitjes door en maak het op smaak met peper en zout.
Schenk het mengsel in de deegbakjes. Verkruimel de geitenkaas boven de taartjes en schuif de muffinplaat op een rooster in het midden van de oven.
Bak de taartjes (het worden trouwens meer een soort opgeblazen bolletjes) in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten