Vegetarische gerechten

Koken en eten daar gaat het hier om, lekker gezond en vers. Het is geen blog met speciale menu's, maar gewoon lekker eten.
Koken is leuk en het ontdekken dat je telkens anders kan koken is nog leuker.
Het is een avontuur om met kruiden en specerijen te koken.
kijken over de grens, ik hou ervan om verder te kijken en de maaltijden van 'onze buren' te proberen maar met de middelen uit mijn omgeving.
Veel groenten kruiden en fruit komen uit eigen tuin of van biologische tuinderijen.
Het is een uitdaging voor mij om een recept te maken wat bij mij past met de groenten en kruiden die voor handen zijn.

Veel plezier op mijn blog,

Alida.


What do you want to do ?
New mail
What do you want to do ?
New mail

dinsdag 3 juli 2018

Soep van paddestoelen en paprika

Heerlijke paddestoelen paprikasoep.
2-4 rode punt-paprika’s
300g paddestoelen eekhoorntjesbrood of kastanjechampignons
3 rode uien, paar teentjes knoflook,
Spaanse peper,
2 volle eetl gerookte Hongaarse of Italiaanse gerookte paprika,
Flinke scheut olijfolie,
2-3 eetl. bloem van rogge of spelt
2 liter plantaardige bouillon,
Lepel geurige Kerry poeder
Takje tijm.
Bieslook
Mie
Rooster 2-4 zoete punt-paprika’s en laat afkoelen, ontvel en snij ze in stukjes.
Fruit de uien en knoflook in ruim olie doe de paddestoelen erbij schep nu en dan om. Voeg het paprikapoeder toe laat kort bakken zodat de olie het poeder heeft opgenomen, voeg de bloem toe roer rustig, als het opgenomen is schenk met kleine beetjes tegelijk al roerende de bouillon erbij. Doe de overige ingrediĆ«nten erbij en een scheutje citroensap. 
Kook een poosje door, maak af met gesneden bieslook of lente-ui. 
Er kan een handje gebroken mie of rijst toegevoegd worden..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten