Heerlijke paddestoelen paprikasoep.
2-4 rode punt-paprika’s
300g paddestoelen eekhoorntjesbrood of kastanjechampignons
3 rode uien, paar teentjes knoflook,
Spaanse peper,
2 volle eetl gerookte Hongaarse of Italiaanse gerookte paprika,
Flinke scheut olijfolie,
2-3 eetl. bloem van rogge of spelt
2 liter plantaardige bouillon,
Lepel geurige Kerry poeder
Takje tijm.
Bieslook
Mie
300g paddestoelen eekhoorntjesbrood of kastanjechampignons
3 rode uien, paar teentjes knoflook,
Spaanse peper,
2 volle eetl gerookte Hongaarse of Italiaanse gerookte paprika,
Flinke scheut olijfolie,
2-3 eetl. bloem van rogge of spelt
2 liter plantaardige bouillon,
Lepel geurige Kerry poeder
Takje tijm.
Bieslook
Mie
Rooster 2-4 zoete punt-paprika’s en laat afkoelen, ontvel en snij ze in stukjes.
Fruit de uien en knoflook in ruim olie doe de paddestoelen erbij schep nu en dan om. Voeg het paprikapoeder toe laat kort bakken zodat de olie het poeder heeft opgenomen, voeg de bloem toe roer rustig, als het opgenomen is schenk met kleine beetjes tegelijk al roerende de bouillon erbij. Doe de overige ingrediƫnten erbij en een scheutje citroensap.
Kook een poosje door, maak af met gesneden bieslook of lente-ui.
Er kan een handje gebroken mie of rijst toegevoegd worden..
Fruit de uien en knoflook in ruim olie doe de paddestoelen erbij schep nu en dan om. Voeg het paprikapoeder toe laat kort bakken zodat de olie het poeder heeft opgenomen, voeg de bloem toe roer rustig, als het opgenomen is schenk met kleine beetjes tegelijk al roerende de bouillon erbij. Doe de overige ingrediƫnten erbij en een scheutje citroensap.
Kook een poosje door, maak af met gesneden bieslook of lente-ui.
Er kan een handje gebroken mie of rijst toegevoegd worden..
Geen opmerkingen:
Een reactie posten