Vegetarische gerechten

Koken en eten daar gaat het hier om, lekker en gezond vers.
Koken is leuk en het ontdekken dat je telkens anders kan koken is nog leuker.
Het is een avontuur om met kruiden en specerijen te koken.
kijken over de grens, ik hou ervan om verder te kijken en de maaltijden van 'onze buren' te proberen maar met de middelen uit mijn omgeving.
Veel groenten kruiden en fruit komen uit eigen tuin of van biologische tuinderijen.
Het is een uitdaging voor mij om een recept te maken wat bij mij past met de groenten en kruiden die voor handen zijn.

Veel plezier op dit blog met de recepten van Alida’s keuken.


zondag 29 maart 2015

Moussaka

Moussaka.

Nodig;
1 bloemkool
2 aubergines
2 rode uien
3 of 4 teentjes knoflook,
5 tomaten
300 ml Griekse yoghurt
2 eieren
150 g Feta
olijfolie
zout, peper,
1 eetl. komijnzaad geplet,
1/2 eetl. kaneel,
1/2 eetl. piment, 
bosje platte peterselie.
100 g oude kaas geraspt

Bereiden:
Maak de groenten schoon en snijd de bloemkool in twee├źn, haal de stronk eruit en de bloemkool in dikke plakken.
Snijd alle groenten in plakken, zet de aubergine bestrooid met zout een poosje in een vergiet weg.  
Sprenkel olijfolie op een groot bakblik. 
Spoel de aubergine-plakken onder de kraan af en dep ze droog. 
Verdeel de groenten ( behalve de tomaten) over het bakblik.
Bestrijk de groenten met olie en strooi er wat zout en peper over, bak in de oven op 180 graden tot het iets kleurt. 
Klop de eieren los vermeng ze met de Griekse yoghurt samen met de knoflook, specerijen en de verkruimelde feta.
Leg de bloemkool, aubergine en uien laag om laag in een grote ovenschaal verdeel de peterselie ertussen.
Als laatste de tomatenplakken erover. Schenk het yoghurtmengsel over de groenten en strooi de geraspte kaas erover.
Bakken in de oven op 180 graden ongeveer 40 minuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten