Nodig;
1 Hokeido-pompoen,
scheut zonnebloemolie,
3 uien, drie tenen knoflook,
3 uien, drie tenen knoflook,
stukje gemberwortel,
5 tomaten ontveld en in stukjes,
1.5 / 2 ltr groente bouillon het liefst vers gemaakt anders eventueel van een blokje,
1eetlepel 7-kruidenpoeder,
1 eet. sambal-oelek,
zout en peper.
Bereiden; Maak alle groenten schoon en snijdt ze in stukjes.
Neem een grote soeppan doe de olie erin en fruit de ui en knoflook glazig.
Voeg de pompoen erbij laat even meebakken, voeg de tomaten toe
en doe er dan de bouillon bij met de kruiden en de gemberstukjes,
laat zo'n drie kwartier zachtjes koken.
Roer nu en dan.
Pureer de soep met een staafmixer of in een blender, proef voeg zout en peper naar smaak toe.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten