Vegetarische gerechten

Koken en eten daar gaat het hier om, lekker gezond en vers. Het is geen blog met speciale menu's, maar gewoon lekker eten.
Koken is leuk en het ontdekken dat je telkens anders kan koken is nog leuker.
Het is een avontuur om met kruiden en specerijen te koken.
kijken over de grens, ik hou ervan om verder te kijken en de maaltijden van 'onze buren' te proberen maar met de middelen uit mijn omgeving.
Veel groenten kruiden en fruit komen uit eigen tuin of van biologische tuinderijen.
Het is een uitdaging voor mij om een recept te maken wat bij mij past met de groenten en kruiden die voor handen zijn.

Veel plezier op mijn blog,

Alida.


What do you want to do ?
New mail
What do you want to do ?
New mail

zondag 27 december 2015

Borrelhapje of voorgerecht.



Borrelhapje of burger.

2 aubergines in z’n geheel gegrild of gebakken
400 g aardappelen geschild en in blokjes gaar gekookt
een scheutje citroensap,
1 ui gesnipperd 1-2 knoflook,
naar smaak 1-2 eetl. sambal-oelek
iets zout en witte peper
200 g Goudse jong belegen kaas in kleine blokjes,
100 g Pandano geraspt,

Voor de korst:
30 g bloem met hierdoor een paar draaien zwarte peper en basilicum
2-3 boterhammen fijngemalen en gedroogd, 
2 eieren losgeklopt,
zonnebloemolie om in te bakken.

Rooster de aubergines op een metalen prikker gestoken boven een vlam totdat hij geblakerd is. Snijd de aubergines een paar keer alleen in de schil in, 
pak ze in aluminiumfolie en leg ze in een ovenblik onder de gril ongeveer 1 uur, dan zijn ze goed gaar.
Laat wat afkoelen, ontvel de aubergines en schep het vruchtvlees in een schaal.
Doe er de aardappelen bij en de verdere ingredienten tot en met de kaas en prak alles door elkaar. Voeg de kleine blokjes kaas toe meng door. Gebruik de sambal alleen als je een pittige burger of snack wil maken. Verdeel de massa in een lage schaal en zet een paar uur koel weg.
Neem de schaal uit de koeling en vorm met twee lepels of met je handen balletjes in het formaat die je wilt. Wentel dit balletje of de schijf door de bloem dan door het ei en hierna door het paneermeel. Voor een extra knapperige korst herhalen vanaf het ei.
Laten koelen.
Verhit de olie op ± 180 graden en bak kleine porties tegelijk.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten