Vegetarische gerechten

Koken en eten daar gaat het hier om, lekker gezond en vers. Het is geen blog met speciale menu's, maar gewoon lekker eten.
Koken is leuk en het ontdekken dat je telkens anders kan koken is nog leuker.
Het is een avontuur om met kruiden en specerijen te koken.
kijken over de grens, ik hou ervan om verder te kijken en de maaltijden van 'onze buren' te proberen maar met de middelen uit mijn omgeving.
Veel groenten kruiden en fruit komen uit eigen tuin of van biologische tuinderijen.
Het is een uitdaging voor mij om een recept te maken wat bij mij past met de groenten en kruiden die voor handen zijn.

Veel plezier op mijn blog,

Alida.


What do you want to do ?
New mail
What do you want to do ?
New mail

dinsdag 15 december 2015

Een kerstdiner

Een kerstdiner.

Vooraf: 

Drie soorten dip.
*Hummus van kikkererwten en van rode bietjes en van pastinaak, serveren met heel dun gesneden en geroosterd zuurdesembrood.

*Pompoensoep ( met eventueel kaas-pompoenzaad crackers.)

*Salade (voornamelijk groen.)
*Tarte tatin van rode uien,
*Gegrilde groenten uit de oven,
*Naturel rijst, kleine portie p.p.
*Notenterrine een of twee dagen van te voren gemaakt, 

  in plakken gesneden even gebakken aan beide kanten. 
*Serveer met chutney die pittig en zoet is, b.v mango chutney.
*Peren gekookt in wijn, (recept van Yotam Ottolenghi uit Plenty)

*Koffie en Baklava.

Prettige kerstdagen! En eet smakelijk.

Veel van deze recepten zijn hier op deze blog te vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten