Gevulde champignon.
Fijn bijgerecht.
Koop grote champignons twee of drie per persoon.
Voor twee personen bak je een rode ui in een lepel olijfolie glazig,
doe de in stukjes gesneden stelen van de paddestoelen erbij en een teen knoflook, zout en tijm laat rustig even garen. Blus af met een glas rode wijn.
Leg de schoongemaakte hoeden van de paddestoelen omgekeerd in een ovenschaal, leg in elke champignon een blokje schapenkaas, giet de gebakken ui en stelen met de wijn erover en maal er peper over,
bakken in 10 min. op 120 graden.
Met portabello's is dit ook een heerlijk gerecht, maak de vulling dan met goede rijpe camembert.
Giet een bodempje water in de ovenschaal zodat de portabello een beetje gaart.
Eventueel wat gemalen broodkruimels erover en dan 20-30 minuten in de oven op 140 graden in de hete luchtoven anders op 150/160 graden).
Fijn bijgerecht.
Koop grote champignons twee of drie per persoon.
Voor twee personen bak je een rode ui in een lepel olijfolie glazig,
doe de in stukjes gesneden stelen van de paddestoelen erbij en een teen knoflook, zout en tijm laat rustig even garen. Blus af met een glas rode wijn.
Leg de schoongemaakte hoeden van de paddestoelen omgekeerd in een ovenschaal, leg in elke champignon een blokje schapenkaas, giet de gebakken ui en stelen met de wijn erover en maal er peper over,
bakken in 10 min. op 120 graden.
Met portabello's is dit ook een heerlijk gerecht, maak de vulling dan met goede rijpe camembert.
Giet een bodempje water in de ovenschaal zodat de portabello een beetje gaart.
Eventueel wat gemalen broodkruimels erover en dan 20-30 minuten in de oven op 140 graden in de hete luchtoven anders op 150/160 graden).
Geen opmerkingen:
Een reactie posten