Rijstmaal met pindasaus.
Nodig; 2 personen.
200g rijst,
twee courgettes gesneden,
1 pepertje,
2 rode uien in stukjes,
een paar tenen knoflook,
oregano en korianderblad,
2 eetl kerrie,
snuf zout.
water.
olie.
Voor de pindasaus;
olie,
olie,
1/4 pot pindakaas (Jori)
water, sambal, pinda's, pompoenpitten even geroosterd,
ketjap of tamari naar keus.
Maken;
Fruit de uien in een scheut olie in een ruime wok-pan,
voeg de rijst er ongewassen aan toe en roer, doe de knoflook erbij laat even meebakken.
voeg de rijst er ongewassen aan toe en roer, doe de knoflook erbij laat even meebakken.
Giet er 400 ml water bij roer en laat een paar minuten koken.
Doe de courgettes en de peper erbij ook de kerrie en de kruiden en het zout. Deksel op de pan.
Maak ondertussen de saus.
Verhit de olie en fruit wat knoflook kort, roer er de pindakaas doorheen.
Als het een zachte substantie is geworden voeg er dan net zoveel water bij zodat het de dikte heeft van een goede saus.
De sambal en ketjap en de pitten en pinda's toevoegen kort voor het opdienen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten