Vegetarische gerechten

Koken en eten daar gaat het hier om, lekker gezond en vers. Het is geen blog met speciale menu's, maar gewoon lekker eten.
Koken is leuk en het ontdekken dat je telkens anders kan koken is nog leuker.
Het is een avontuur om met kruiden en specerijen te koken.
kijken over de grens, ik hou ervan om verder te kijken en de maaltijden van 'onze buren' te proberen maar met de middelen uit mijn omgeving.
Veel groenten kruiden en fruit komen uit eigen tuin of van biologische tuinderijen.
Het is een uitdaging voor mij om een recept te maken wat bij mij past met de groenten en kruiden die voor handen zijn.

Veel plezier op mijn blog,

Alida.


What do you want to do ?
New mail
What do you want to do ?
New mail

zaterdag 8 februari 2020

Ovengerecht 
2-3 personen 
300 g aardappelen in stukjes voorgekookt 
400 g ‘wilde’ spinazie 
200 ml yoghurt 
Stukje roomboter 
100 g blue stilton 
Peper, iets zout, tijm, nootmuskaat, komijn, enkele walnoten en mozzarella.
Vier sjalotjes snipperen en glazig bakken in stukje boter, komijn erbij en de spinazie kort bakken. Van de warmte bron afhalen. De stilton brokkelen en door de groente scheppen samen met de tijm.
De gekookte aardappelen in gelijke stukken snijden het zout en peper met de nootmuskaat erbij en de yoghurt door elkaar scheppen.
Een ovenschaal beboteren, 
De aardappelen verspreiden, hierover de spinazie bedekken met mozzarella de walnoten een beetje paneermeel en een paar klontjes boter. In voorverwarmde oven 20 minuten bakken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten