Vegetarische gerechten

Koken en eten daar gaat het hier om, lekker gezond en vers. Het is geen blog met speciale menu's, maar gewoon lekker eten.
Koken is leuk en het ontdekken dat je telkens anders kan koken is nog leuker.
Het is een avontuur om met kruiden en specerijen te koken.
kijken over de grens, ik hou ervan om verder te kijken en de maaltijden van 'onze buren' te proberen maar met de middelen uit mijn omgeving.
Veel groenten kruiden en fruit komen uit eigen tuin of van biologische tuinderijen.
Het is een uitdaging voor mij om een recept te maken wat bij mij past met de groenten en kruiden die voor handen zijn.

Veel plezier op mijn blog,

Alida.


What do you want to do ?
New mail
What do you want to do ?
New mail

vrijdag 8 mei 2015

Venkel met Rucola en Pilaf.

Voor twee personen.

Nodig voor de venkelschotel: 

Een ui, knoflook, olijfolie of boter, 2 venkelknollen, witte droge wijn, zout peper, stukje oud belegen boerenkaas.
Neem twee venkelknollen maak ze schoon, olijfolie of boter in de pan ui en knoflook even licht bakken, doe de venkel erbij kort bakken blussen met een klein glas witte wijn. Neem van het vuur. Strooi er iets zout over en zwarte peper, schep de groenten in een ovenschaal schenk er een half glas water bij, bestrooi met blokjes boerenkaas en zet ongeveer 20 min, in de oven.



De Pilaf is gemaakt met wat ik voor handen had, geen formeel recept.
Nodig: 150 g Basmatie-rijst, 
klontje boter en een eetlepel olijfolie, 
2 uien knoflook, 

100 ml wijn, 
300m l water met kruidenbouillonblokje, 
handvol sperzieboontjes of peultjes, 
platte peterselie, 
Pardano-kaas, 
zwarte peper.
Olie en boter samen in de pan, de ui erbij zachtjes bakken dan de knoflook even en direct hierna de rijst totdat de rijst iets doorzichtig wordt. 
Blussen met de wijn en de bouillon erbij doen. 
De boontjes ook direct toevoegen. 
Nu en dan even roeren zo'n 10 minuten, 
nu de peterselie erbij en opdienen, bestrooit met de gemalen peper en geraspte kaas.

Opdienen met de salade waar alleen wat knoflookolie over is gesprenkeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten