Voor twee personen.
Nodig voor de venkelschotel:
Een ui, knoflook, olijfolie of boter, 2 venkelknollen, witte droge wijn, zout peper, stukje oud belegen boerenkaas.
Neem twee venkelknollen maak ze schoon, olijfolie of boter in de pan ui en knoflook even licht bakken, doe de venkel erbij kort bakken blussen met een klein glas witte wijn. Neem van het vuur. Strooi er iets zout over en zwarte peper, schep de groenten in een ovenschaal schenk er een half glas water bij, bestrooi met blokjes boerenkaas en zet ongeveer 20 min, in de oven.
Nodig voor de venkelschotel:
Een ui, knoflook, olijfolie of boter, 2 venkelknollen, witte droge wijn, zout peper, stukje oud belegen boerenkaas.
Neem twee venkelknollen maak ze schoon, olijfolie of boter in de pan ui en knoflook even licht bakken, doe de venkel erbij kort bakken blussen met een klein glas witte wijn. Neem van het vuur. Strooi er iets zout over en zwarte peper, schep de groenten in een ovenschaal schenk er een half glas water bij, bestrooi met blokjes boerenkaas en zet ongeveer 20 min, in de oven.
De Pilaf is gemaakt met wat ik voor handen had, geen formeel recept.
Nodig: 150 g Basmatie-rijst,
klontje boter en een eetlepel olijfolie,
2 uien knoflook,
100 ml wijn,
300m l water met kruidenbouillonblokje,
handvol sperzieboontjes of peultjes,
platte peterselie,
Pardano-kaas,
zwarte peper.
Olie en boter samen in de pan, de ui erbij zachtjes bakken dan de knoflook even en direct hierna de rijst totdat de rijst iets doorzichtig wordt.
Olie en boter samen in de pan, de ui erbij zachtjes bakken dan de knoflook even en direct hierna de rijst totdat de rijst iets doorzichtig wordt.
Blussen met de wijn en de bouillon erbij doen.
De boontjes ook direct toevoegen.
Nu en dan even roeren zo'n 10 minuten,
nu de peterselie erbij en opdienen, bestrooit met de gemalen peper en geraspte kaas.
Opdienen met de salade waar alleen wat knoflookolie over is gesprenkeld.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten