Bietensalade.
Gekookte bietjes met rucola (geiten-) feta en dikke yoghurt-knoflooksaus.
4-6 personen.
500 gr gekookte rode bietjes in plakjes,
bosje rucola,
150 ml dikke yoghurt,
olijfolie,
2 eetl. mayonaise,
mosterd, zwarte peper, zeezout,
twee of drie teentjes knoflook uitgeperst,
een stuk geiten- feta,
citroensap,
een handje vol pompoenpitten licht geroosterd in een koekenpan.
Schenk een scheutje olijfolie en wat citroensap over de rucola en meng.
Verdeel de bietjes over een schaal leg de rucola in het midden.
Verkruimel de feta erover.
Yoghurt en een flinke schep mayonaise (het liefst zelfgemaakte) peper iets zeezout, lepeltje grove mosterd en geperste knoflook. De verhouding maak je op eigen smaak. Dit alles mengen. Erover of erbij serveren
Lekker is het om op het laatst wat geroosterde pompoenpitten over de salade te strooien.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten