Vegetarische gerechten

Koken en eten daar gaat het hier om, lekker gezond en vers. Het is geen blog met speciale menu's, maar gewoon lekker eten.
Koken is leuk en het ontdekken dat je telkens anders kan koken is nog leuker.
Het is een avontuur om met kruiden en specerijen te koken.
kijken over de grens, ik hou ervan om verder te kijken en de maaltijden van 'onze buren' te proberen maar met de middelen uit mijn omgeving.
Veel groenten kruiden en fruit komen uit eigen tuin of van biologische tuinderijen.
Het is een uitdaging voor mij om een recept te maken wat bij mij past met de groenten en kruiden die voor handen zijn.

Veel plezier op mijn blog,

Alida.


What do you want to do ?
New mail
What do you want to do ?
New mail

vrijdag 29 mei 2015

Verdure e insalate

 Verdure e insalate

Wist je dat je van bietjes een prachtige salade kunt maken? Samen met geitenkaas, rucola, geroosterde pompoenpitten maak je in een handomdraai een mooi voorgerecht in tricolore!

De dressing van witte balsamico met honing maken het helemaal af!

Echt een feestje om te zien en te proeven. Eenvoudig en mooi!


Ingrediƫnten

4 voorgekookte bietjes
4 kleine ronde zachte geitenkaasjes of een stuk van een rol of feta
4 x plukken rucola
2 eetlepels geroosterde pompoenpitten
4 eetlepels olijfolie koudgeperste
2 eetlepels witte balsamico azijn
scheutje honing
peper en zout

Bereiden;

Schil de bietjes en snij ze in dunne mooie ronde plakjes met de kaasschaaf of met een mandoline. Drapeer ze mooi in een rondje per bord.

Rooster de pompoenpitten en maak de dressing door de olie met de balsamico azijn en snufje zout en peper te mengen. 

Drapeer in het midden van het bord een handje vol rucola en voeg rondom op de bietjes wat stukjes geitenkaas. 

Druppel wat dressing rondom op de bietjes en ook wat op de rucola schenk er een straaltje honing over en garneer het geheel met wat pompoenpitten. 

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten