Hummus,
- 3 el tahin
- 2-4 tenen knoflook
- 200 g kikkererwten (blik)
- 2-4 el olijfolie
- 3 el citroensap
- 1 mespunt cayennepeper
- 1 mespunt paprikapoeder
- 2 el peterselie
- 1 th gemalen komijnzaad
Laat de kikkererwten uitlekken houd iets van het kookwater achter.
Houd een paar lepels hele kikkererwten achter.
Pureer de overige ingredienten,
voeg zo nodig extra vocht toe ( kookvocht)
en zout en peper.
Als je geen tahin in huis hebt rooster dan een paar eetlepels sesamzaad en plet deze in de vijzel en gebruik dit in de plaats van de tahin. Doe wat meer olie in de puree.
Schep de puree op een schaal, de hele erwten erop bestrooi met pittig paprikapoeder en schenk er wat olie overheen.
Serveer met pitabrood of ander dun gesneden brood.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten