Vegetarische gerechten

Koken en eten daar gaat het hier om, lekker gezond en vers. Het is geen blog met speciale menu's, maar gewoon lekker eten.
Koken is leuk en het ontdekken dat je telkens anders kan koken is nog leuker.
Het is een avontuur om met kruiden en specerijen te koken.
kijken over de grens, ik hou ervan om verder te kijken en de maaltijden van 'onze buren' te proberen maar met de middelen uit mijn omgeving.
Veel groenten kruiden en fruit komen uit eigen tuin of van biologische tuinderijen.
Het is een uitdaging voor mij om een recept te maken wat bij mij past met de groenten en kruiden die voor handen zijn.

Veel plezier op mijn blog,

Alida.


What do you want to do ?
New mail
What do you want to do ?
New mail

woensdag 6 januari 2016

Pompoen quiche met pruimen en Blue Stilton.

Pompoen quiche.

Een halve merg- of flessenpompoen
200ml room
3 eetlepels maizena,
150 gr Bleu Stilton,
4 of 5 eetlepels ingekookte pruimen,
een kruidenmengsel van komijn, pepervlokken, piment, anijs en zout
olijfolie
deeg;
200g speltbloem,
100g boter
snuf zout,
water

Maak eerst de pompoen schoon en in kleine blokjes,
schud de kruiden erdoor met een paar lepels olie en wat zout en bak de pompoen ruim een half uur in de oven totdat ze iets gekleurd en gaar is.
Kneed een soepel korstdeeg en bak deze met een ‘blinde vulling’ op bakpapier 15 minuten voor, haal de blindvulling eraf prik met een vork gaatjes in de bodem en bak nog eens 10 minuten.
Doe nu de voorgebakken pompoen op de korstbodem,
verdeel de Blue Stilton in kruimels erover.
Schep hier en daar de pruimen erop.
Klop de room los met maizena en iets zout en zwarte peper, schenk dit over de quiche.
Bakken ± 30 minuten op 180 graden.
Als de groentetaart klaar is laat hem dan 10 minuten staan voordat je hem aansnijdt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten