Vegetarische gerechten

Koken en eten daar gaat het hier om, lekker en gezond vers.
Koken is leuk en het ontdekken dat je telkens anders kan koken is nog leuker.
Het is een avontuur om met kruiden en specerijen te koken.
kijken over de grens, ik hou ervan om verder te kijken en de maaltijden van 'onze buren' te proberen maar met de middelen uit mijn omgeving.
Veel groenten kruiden en fruit komen uit eigen tuin of van biologische tuinderijen.
Het is een uitdaging voor mij om een recept te maken wat bij mij past met de groenten en kruiden die voor handen zijn.

Veel plezier op dit blog met de recepten van Alida’s keuken.


dinsdag 15 maart 2016

Spelt-haverkoekjes.



Spelt-haverkoekjes.


In dit recept een extra toevoeging namelijk de pit van een avocado.
De pit is gewassen en iets ingekerfd met een scherp mes, hierna 15 minuten in de oven, haal de harde schil eraf en hak de noot in kleine stukjes.

200 g speltvlokken
300 g havermeel
170 g boter of plantaardige vetten, zacht of op kamer temperatuur.
200 g rietsuiker
merg van vanillestokje
avocadopit,
1 ei
4 eetlepels water
theelepel zout
volle theelepel bakpoeder

Meng de boter met de suiker, klop het ei en de vanille erdoor met het water, klop luchtig.
Meng de andere droge ingredienten in een kom.
Meng dan alle ingredienten luchtig met elkaar.
Schep met twee lepels bergjes deeg op een blik met bakpapier, druk iets aan.
Bakken op 170 graden 15- 20 minuten.



Theedoek uit mijn handweverij; https://www.etsy.com/shop/weefatelieralida


Geen opmerkingen:

Een reactie posten