Paarse raapjes.
Knolletjes in zachtpaars, ze zien er mooi uit, bij het schillen herken ik de geur van koolraap die vroeger werden gekweekt. De oude soort werd bleek-oranje van kleur tijdens het koken. Het is voor mij een uitdaging om smakelijke groenten te serveren met raapjes.
Recept voor twee personen:
1 ui gesnipperd
2 of 3 paarse raapjes geschild en in dunne plakjes,
1 prei in schuine ringen,
scheutje olijfolie of kokosolie,
peper, snufje zout,
1/2 beker zure room,
1 mozzarella kaasje,
oven op 180- 200 graden zetten.
Fruit de ui in olie, voeg de raapjes erbij en laat licht kleuren.
Doe alles in een ovenschaal samen met de prei, maal er zwartte peper over en een snufje zout. Schep de zure room erbij en verdeel de mozzarella erover.
Bakken ± 15 min. totdat het een mooie kleur heeft gekregen.
Op de foto samen met gebakken aardappelen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten